Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΓ. Πελεκανάκης: Γιατί μένουν ακάλυπτες 60.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο της Φιλοξενίας
Συνεντεύξεις

Γ. Πελεκανάκης: Γιατί μένουν ακάλυπτες 60.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο της Φιλοξενίας

Συνέντευξη στο TravelDailyNews Greece & Cyprus έδωσε ο Πελεκανάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος

Ένα μεγάλο πρόβλημα της περσινής καλοκαιρινής σεζόν, ήταν οι σχεδόν 60.000 ακάλυπτες θέσεις εργασίας. Από την μία τα ξενοδοχεία ξαναγέμιζαν με τουρίστες – για πρώτη φορά μετά την πανδημία- και από την άλλη πολλοί από τις επισκέπτες της Ελλάδα υποεξυπηρετούνταν, λόγω του ελάχιστου διαθέσιμου προσωπικού.

Οι λόγοι που οδήγησαν τους πρώην εργαζόμενους της βιομηχανίας να στρέψουν το βλέμμα τους προς άλλες αγορές είναι πολλοί, το μόνο βέβαιο είναι ότι η σεζόν του 2023 δεν φαίνεται να έχει καλύψει το κενό που άφησαν πίσω τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ΞΕΕ και ΠΟΞ από κοινού ζήτησαν την είσοδο 80.000 πολιτών από τρίτες χώρες, για να εργαστούν στον χώρο της φιλοξενίας στην Ελλάδα. Θέση για αυτή την απόφαση πήρε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος (ΠΟΔΙΞ), Γιώργος Πελεκανάκης, μιλώντας στο TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Μάλιστα ο κ. Πελεκανάκης ανέλυσε την πηγή του προβλήματος, στην οποία βρίσκεται η πραγματική λύση. Πρόκειται για τα μέσα και τον τρόπο εκπαίδευσης των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο πρόεδρος της ΠΟΔΙΞ, στάθηκε μεταξύ άλλων και στον ρόλο των διευθυντών ξενοδοχείων στην πράσινη μετάβαση και των βιώσιμο τουρισμό, εξυμνώντας τις εναλλακτικές του μορφές.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024