Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΗ σημασία της Arabian Travel Market για την ελληνική τουριστική αγορά
Αγορές

Η σημασία της Arabian Travel Market για την ελληνική τουριστική αγορά

Η Arabian Travel Market στο Ντουμπάι προωθεί τον ελληνικό τουρισμό, αναδεικνύοντας τη σημασία της αγοράς της Μέσης Ανατολής για την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Arabian Travel Market στο Ντουμπάι, κορυφαία στελέχη του ελληνικού τουριστικού κλάδου μίλησαν για τη σημασία αυτής της διοργάνωσης και την αγορά της Μέσης Ανατολής για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Μούσμπε, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mideast Travel Worldwide, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ιδιοκτήτης του Asit Travel, και η Πελαγία Κάλφα, Διευθύντρια του Famous Travel, μοιράστηκαν τις απόψεις τους με το TravelDailyNews Greece & Cyprus.

Κατερίνα Μούσμπε: Η Arabian Travel Market ως Κορυφαία Έκθεση

Η Κατερίνα Μούσμπε υπογράμμισε τη σημασία της Arabian Travel Market, χαρακτηρίζοντάς την ως την κορυφαία και μεγαλύτερη έκθεση του αραβικού κόσμου. Τόνισε ότι κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολλούς σημαντικούς πράκτορες και ιδιοκτήτες γραφείων από όλο τον κόσμο. Φέτος, η συμμετοχή από την Ελλάδα ήταν εντυπωσιακή, με περισσότερους από 20 εκθέτες στο ελληνικό περίπτερο.

Η Μούσμπε σημείωσε επίσης ότι ο αραβικός τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την Ελλάδα, καθώς οι Άραβες τουρίστες δεν υπολογίζουν το κόστος και προτιμούν πολυτελή καταλύματα και εστιατόρια. Ένας Άραβας τουρίστας μπορεί να δαπανήσει πολύ περισσότερα από τουρίστες άλλων εθνικοτήτων, γεγονός που καθιστά την αγορά αυτή ιδιαίτερα ελκυστική.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ικανοποίηση από τη Συμμετοχή

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του Asit Travel στην έκθεση. Όπως ανέφερε, η κίνηση ήταν εξαιρετική με πολλούς συμμετέχοντες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας, της Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι συνομιλίες με τους ανθρώπους του ΕΟΤ ήταν θετικές και ευελπιστούν σε μια πολύ καλή τουριστική χρονιά.

Πελαγία Κάλφα: Ευρεία Δραστηριοποίηση του Famous Travel

Η Πελαγία Κάλφα δήλωσε ότι η έκθεση πήγε πάρα πολύ καλά και ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές χώρες, όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα Εμιράτα. Ανέφερε ότι το Famous Travel, το οποίο δραστηριοποιείται στην αγορά για 40 χρόνια, έχει γραφεία σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και συνεργάζεται με 26 χώρες. Τα τελευταία χρόνια, μετά την πανδημία, έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στο Ντουμπάι.

Συμπέρασμα

Η Arabian Travel Market αποτελεί μια κρίσιμη πλατφόρμα για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Η σημαντική συμμετοχή και το ενδιαφέρον που προσελκύει καταδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες αυτής της αγοράς για την Ελλάδα. Οι δηλώσεις των στελεχών επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία για μια επιτυχημένη τουριστική χρονιά, με την αραβική αγορά να παίζει καθοριστικό ρόλο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024