Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΗ συμβολή του ποδηλάτου στην τουριστική ανέλιξη της Αλεξανδρούπολης
Συνεντεύξεις

Η συμβολή του ποδηλάτου στην τουριστική ανέλιξη της Αλεξανδρούπολης

Συνέντευξη στο TravelDailyNews Greece & Cyprus για τον ποδηλατικό τουρισμό παραχώρησε ο Γιάννης Ζαμπούκης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Η Αλεξανδρούπολη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελάχιστες ελληνικές πόλεις, που διαθέτουν ποδηλατόδρομο αντάξιο των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Η μετακίνηση με το ποδήλατο, εκτός από φιλικότερη προς το περιβάλλον, είναι και πολύ οικονομική, συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, για αυτό σιγά – σιγά ανθεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Η θρακιώτικη πόλη όμως, δεν έχει μείνει μόνο στον μεγάλο ποδηλατόδρομο. Έχει αναπτύξει μια γενικότερα κουλτούρα για την επιλογή του ποδηλάτου, ως βασικό μέσο μετακίνησης, από ντόπιους και τουρίστες. Ο μεγάλος στόλος από τα ποδήλατα του δήμου, που είναι στη διάθεση όλων όσων θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν, αλλά και η σύνδεση τους με smartphones apps, οδηγούν στην αύξηση της δημοφιλίας τους.

Παράλληλα, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, μιλώντας στο TravelDailyNews Greece & Cyprus, τονίζει τη σημασία της σωστής εκπαίδευσης γύρω από τον ποδηλατικό τουρισμό, που συμβάλλει στην ευχάριστη εμπειρία. Σημειώνεται πως η Αλεξανδρούπολη έχει βραβευθεί από την NATTOUR AMKE ως “Bike Friendly Destination” για τις υπηρεσίες που παρέχει στους ποδηλάτες τουρίστες.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024