Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΠτώχευση του FTI: Ανάγκη για στρατηγική διανομής και καινοτομία
Συνέντευξη

Πτώχευση του FTI: Ανάγκη για στρατηγική διανομής και καινοτομία

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπούχαλης τονίζει ότι το δυναμικό πακέτο και η χρήση της τεχνολογίας προστατεύει τους ξενοδόχους από τις καταρρεύσεις των μεγάλων Tour Operators που χρόνια τώρα συμβαίνουν. Επίσης, αποκαλύπτει μια ευκαιρία για την Ελλάδα.

Η συνέντευξη εστιάζει στην κατάρρευση του FTI Group, στις επιπτώσεις της στον κλάδο και στις χιλιάδες των εργαζομένων, αλλά και στις ευκαρίες για την Ελλάδα.

Τα οικονομικά προβλήματα που είχε εδώ και καιρό το FTI Group με αποκορύφωμα την κατάρρευση του, ήταν γνωστά. Η κατάρρευση ήρθε στην αρχή της τουριστικής περιόδου αφήνοντας αβέβαιους χιλιάδες τουρίστες.

Ως αποτέλεσμα έρχονται στο φως προβλήματα όπως η εξάρτηση από τους μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς, η έλλειψη διαχείρισης ρίσκου και η μονομερής χρήση καναλιών διανομής. Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις, υπάρχουν και ευκαιρίες, και μάλιστα και για την Ελλάδα. Ξενοδοχεία με ισχυρή ψηφιακή παρουσία και απευθείας κρατήσεις έχουν το πλεονέκτημα.

Η ανάκαμψη του τουρισμού θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματική διαχείριση του ρίσκου, την ευελιξία και την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, αναλύει ο καθηγητής. Επίσης, παρουσιάζει ποια είναι η στρατηγική διανομής για τα ξενοδοχεία για να μειώσουν την εξάρτησή τους από μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς.

Η κατάρρευση του FTI Group αποτελεί το δεύτερο μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό μετά τον Thomas Cook, υπογραμμίζοντας την ευπάθεια του κλάδου σε συγκεντρώσεις ισχύος. Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά η ελπίδα παραμένει. Η υιοθέτηση νέων στρατηγικών και η προσαρμογή στις νέες συνθήκες θα είναι απαραίτητες για την ανάκαμψη και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024