Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΑνοιχτή επιστολή του ΣΕΤΕ για την πιθανή επιβολή ειδικών τελών ή εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ

Ανοιχτή επιστολή του ΣΕΤΕ για την πιθανή επιβολή ειδικών τελών ή εξορθολογισμού των συντελεστών ΦΠΑ

Ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τους λόγους της επιμονής των δανειστών στην επιβολή μη ανταγωνιστικού ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και ότι, αναμφίβολα, η επιβολή αυτή, θα στρέψει τη ροή εκατομμυρίων τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα, αρκετές μονάδες στο ήδη συρρικνωμένο ΑΕΠ και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σε ανοιχτή επιστολή που απέστειλε ο ΣΕΤΕ προς τον πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνεται ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν είναι αντίθετες στον εξορθολογισμό των συντελεστών ΦΠΑ, όπως ζητούν οι Θεσμοί, αν με αυτό τον τρόπο επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία με τους Εταίρους και αποκατασταθεί η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας και η σταθερότητα της χώρας.

Ο Σύνδεσμος ζητά όμως η όποια αλλαγή να γίνει υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1) Να μην εφαρμοστεί η αλλαγή εντός του 2015, όταν η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και έχουν πωληθεί περισσότερα από το 70% του συνόλου των τουριστικών πακέτων.
2)  Οι συντελεστές του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο να κινηθούν στο επίπεδο του μέσου όρου του ανταγωνισμού.

Aνοιχτή επιστολή ΣΕΤΕ προς τον πρωθυποιυργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024