Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΕιδικός υποτομέας και για τον Προσβάσιμο Τουρισμό από τη ΝΔ

Ειδικός υποτομέας και για τον Προσβάσιμο Τουρισμό από τη ΝΔ

Οι ενέργειες που θα υλοποιήσει, ως κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία, είναι μία γενικότερη αντίληψη και συνείδηση παροχής διευκολύνσεων, υποστήριξης ενεργειών και με τη νέα τεχνολογία για την καλύτερη και πληρέστερη ικανοποίηση στην επίσκεψη των φυσικών, πολιτιστικών, ιστορικών, θρησκευτικών και άλλων μνημείων και μουσείων της χώρας και η δημιουργία και ενθάρρυνση της περαιτέρω αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας για τον προσβάσιμο τουρισμό.

Με την ευκαιρία της καθιερωμένης από το 1992 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Παγκόσμιας Ημέρας για Άτομα με Αναπηρία, ο τομέας Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ήδη δημιουργήσει ειδικό Υποτομέα για τον Προσβάσιμο Τουρισμό, χαιρετίζει όλες τις ενέργειες και προσπάθειες για την υποστήριξη της καθιέρωσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, πρωτοβουλίας “Τουρισμός για Όλους” που ήταν και το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού του 2016 και θεωρεί ότι “τουρισμός για όλους” σημαίνει και “προσβασιμότητα για όλους“, και η διευκόλυνση της προσβασιμότητας δεν είναι μόνο για τις κινητικές δυσκολίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία θυμίζει την υποχρέωσή μας ως κοινωνία για την κατοχύρωση ίσων ευκαιριών πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρία, στα αγαθά της κοινωνίας, της υγείας, της οικονομίας, του πολιτισμού και της ζωής γενικότερα, που περιλαμβάνει και την τουριστική δραστηριότητα.

Φέτος, 2018 η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες έχει θεματικό προσδιορισμό “Ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία και εξασφάλιση της συμμετοχής και της ισότητας”. Το θέμα εντάσσεται και στους Στόχους για την Αειφόρο (Βιώσιμη) Ανάπτυξη της Ατζέντας 2030 (Sustainable Development Goals), που δεσμεύεται να “μην αφήσει κανέναν πίσω”.

Εκτιμάται ότι διεθνώς πλησιάζει ένα δισεκατομμύριο ο αριθμός ανθρώπων με αναπηρία που αντιμετωπίζει διαφόρων ειδών εμπόδια στην ένταξη του σε διάφορες πτυχές της κοινωνίας και απολαμβάνουν την ισότιμη πρόσβαση με εμάς τους άλλους, στους τομείς μεταφορών, απασχόλησης και εκπαίδευσης, κοινωνική συμμετοχή, και την απόλαυση της αναψυχής στην τουριστική της έκφραση.

“Όλοι εμείς στην Ελλάδα που απολαμβάνουμε τα πολλαπλά οφέλη από την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και μόνο στην Ευρώπη, στις κύριες χώρες προέλευσης των τουριστών προς την χώρα μας, υπάρχει μία μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα, που αριθμεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους που, λίγο ή πολύ, χρειάζονται μία διαφορετική προσέγγιση για να απολαύσουν τον τουρισμό που εμείς οι άλλοι θεωρούμε αυτονόητο. Άτομα με ανάγκες διευκόλυνσης της απόλαυσης είναι όλοι αυτοί που είτε για λόγους κάποιας πάθησης, είτε κάποιας πρόσκαιρης ή κάποιας χρόνιας αδυναμίας ή δυσκολίας, πρέπει, για να απολαύσουν τα τουριστικά αγαθά όλων των ειδών, να έχει προβλεφθεί κάποια ειδική εξυπηρέτηση”
, αναφέρει η κα Κορίνα Λιούτα, πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης “ΘΕΛΩ” και υπεύθυνη Υποτομέα Προσβάσιμου Τουρισμού για ΑμΕΑ της Νέας Δημοκρατίας.

Τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, άτομα με δυσκολίες ακοής, όρασης, αντίληψης, άλλων παθήσεων, ακόμη και τα άτομα που για λόγους ηλικίας κινούνται αργότερα, ή χρειάζονται υποστήριξη, αριθμούν μόνο στην Ευρώπη δεκάδες εκατομμύρια, και με την αύξηση του προσδόκιμου της ζωής, οι αριθμοί τους αυξάνονται συνεχώς. Ακόμη και οι μεγαλύτερης ηλικίας συνταξιούχοι των βόρειων ευρωπαϊκών χωρών που αναζητούν ένα καλύτερο κλίμα για τη χειμερινή περίοδο, κλίμα ηπιότερο, όπως της Ελλάδας, είναι και αυτοί μέλη της μεγάλης αγοράς του προσβάσιμου τουρισμού.

“Όταν, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας πριν περίπου δύο χρόνια δημιουργήσαμε τον Υποτομέα Προσβάσιμου Τουρισμού, θέσαμε συνειδητά στους στόχους μας και στην στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης της χώρας, τις έννοιες αυτές, γιατί η ανάπτυξη έρχεται από συγκροτημένες και συνεχείς ενέργειες και όχι τυχαία από μόνη της”, σημειώνει η κα Λιούτα.

“Η αγορά του προσβάσιμου τουρισμού εκτός από το αριθμητικό της μέγεθος, είναι και αγορά που υποστηρίζει τους στόχους του 12μηνου τουρισμού, την γεωγραφική διάχυση της δραστηριότητας, είναι αγορά που οι πελάτες της συνήθως συνοδεύονται, κατά κανόνα δαπανούν περισσότερα από τον μέσο όρο, και γίνονται θετικοί πρεσβευτές της ελληνικής φιλοξενίας και επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες.

Οι ενέργειες που θα στηρίξουμε και θα υλοποιήσουμε στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι μόνο να έχουμε δωμάτια με προσβασιμότητα ΑΜεΑ στα καταλύματα, είναι μία γενικότερη αντίληψη και συνείδηση παροχής διευκολύνσεων, υποστήριξης ενεργειών και με τη νέα τεχνολογία για την καλύτερη και πληρέστερη ικανοποίηση στην επίσκεψη των δεκάδων φυσικών, πολιτιστικών, ιστορικών, θρησκευτικών και άλλων μνημείων και μουσείων της χώρας, η δημιουργία και ενθάρρυνση της περαιτέρω αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας για τον προσβάσιμο τουρισμό, που μεταξύ άλλων θα ενισχύσει και την δημιουργία θέσεων εργασίας και περισσότερης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το δικαίωμα συμμετοχής από όλους, σε όλες τις πτυχές της ζωής, είναι απαραίτητο για τη διατήρηση σταθερών δημοκρατιών, για τις ανθρώπινες και ηθικές αξίες και για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και τη μείωση των ανισοτήτων στην κοινωνία”.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024