Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςTourism LobbyΈξαρση αναζητήσεων για one way ταξίδια, καταγράφει το skyscanner!

Έξαρση αναζητήσεων για one way ταξίδια, καταγράφει το skyscanner!

Κάθε θεωρία εσχατολογίας έχει τη γοητεία αλλά και τις αγωνίες της. Η παγκόσμια 'ανησυχία' για το αν και τι θα συμβεί την 21η Δεκεμβρίου αποτυπώνεται και στις ταξιδιωτικές συμπεριφορές των ημερών. Και μεταξύ των δύο σημείων ενδιαφέροντος και το χωρίο της Διδώς Σωτηρίου στα ορεινά της Εφέσου!

Μπορεί κάποιοι από εμάς να το αμπελοφιλοσοφούμε το θέμα γενικότερα και πολλοί άλλοι να μην δίνουν καμία σημασία, αλλά είναι και πάρα πολλοί εκείνοι που δίνουν μεγάλη βάση και προετοιμάζονται καταλλήλως. Για την 21η Δεκεμβρίου και το τέλος του αστρονομικού κύκλου, βάσει του ημερολογίου των Μάγιας, ο λόγος. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του skyscanner, έχουν εκτοξευθεί σε πρωτόγνωρα επίπεδα οι αναζητήσεις πτήσεων… άνευ επιστροφής προς διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά κυρίως προς τα δύο χωριά, ένα στη Νότιο Γαλλία, το Bugarach και το άλλο στην Άνω Έφεσσο, στην Τουρκία το Şirince ή Κιρκιντζές (και αν σας θυμίζει κάτι αυτό, είναι το χωριό καταγωγής της Διδώ Σωτηρίου, από το οποίο εκδιώχθηκε η οικογένειά της μαζί με άλλους κατοίκους το 1922)!

Δεν το έχουμε ερευνήσει περισσότερο, αλλά φαίνεται ότι επικρατεί η θεωρία πως στα δύο αυτά σημεία, όσοι βρεθούν εκεί, θα είναι ασφαλείς σε περίπτωση που θα έρθουν τα πάνω, κάτω και γενικώς “θα πέσει ο Ουρανός στο κεφάλι μας”, όπως διαχρονικά φοβόντουσαν οι Γαλάτες.

Η 22η Δεκεμβρίου, πάντως, σύμφωνα με το skyscanner, εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως η μέρα με τον μεγαλύτερο φόρτο ταξιδιών και αναχωρήσεων προς προορισμούς των γιορτών.

Τια να πούμε, κοντός ψαλμός αλληλούϊα…

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024