Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕνοικιαζόμεναΝεκρή τουρίστρια από βράχο που καταπλάκωσε ενοικιαζόμενα στην Ιεράπετρα Κρήτης
Ενοικιαζόμενα

Νεκρή τουρίστρια από βράχο που καταπλάκωσε ενοικιαζόμενα στην Ιεράπετρα Κρήτης

(φωτό: Creta Live)

Ζωντανοί από τα χαλάσματα ανασύρθηκαν 51χρονος Λιθουανός χωρίς να έχει τραυματιστεί σοβαρά, καθώς και το 9χρονο παιδί του. Η 45χρονη μητέρα του όμως βρέθηκε νεκρή.

Τραγωδία έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, στην Αγία Φωτιά στην Ιεράπετρα Κρήτης, όταν κομμάτι βράχου αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στην οροφή συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά στην παραλία.

Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφούν ολοσχερώς δύο διαμερίσματα. Το ένα απ’αυτά ήταν άδειο, όμως στο άλλο έμενε μια οικογένεια από την Λιθουανία, η οποία εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια.

Στο σημείο αρχικά βρέθηκαν δύο οχήματα και άνδρες από την ΠΥ Ιεράπετρας και στη συνέχεια κλήθηκαν πολύ μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής (50 άνδρες με 20 οχήματα) από άλλα σημεία της Κρήτης, διασώστες της ΕΜΑΚ, του ΕΚΑΒ και πολλοί εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό, τη Λέσχη Τετρακίνησης κ.ά.

Ο 51χρονος πατέρας της οικογένειας απεγκλωβίστηκε εύκολα από το διαμέρισμα χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά, όμως το 9χρονο αγόρι είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να απεγκλωβιστεί αφού το πόδι του είχε κολλήσει μέσα στα χαλάσματα. Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια σκάβοντας για περίπου 4 ώρες μέσα στα συντρίμμια η 45χρονη βρέθηκε νεκρή, αφού πρώτα οι πυροσβέστες και οι άλλες δυνάμεις είχαν φτάσει σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου από τη σωρό των χαλασμάτων.

Το 9 χρονο αγόρι μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παρά τον τραυματισμό του δεν υπάρχουν φόβοι για τη ζωή του.

“Είμαστε σοκαρισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από κανέναν” δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας, κ. Γιώργος Βαρδάκης. Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο βράχος που αποκολλήθηκε και έπεσε σε συγκρότημα περίπου 15 ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, προκάλεσε καταστροφές σε δυο διαμερίσματα και τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός. “Στην περιοχή κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες επισκέπτες και είναι από τις δημοφιλέστερες στον τόπο μας. Μέχρι και σήμερα τέλη Οκτώβρη έχει επισκεψιμότητα και αυτό που συνέβη έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη” πρόσθεσε και ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει ένας βράχος που συχνά ακούγεται ότι είναι επικίνδυνος “όμως το περιστατικό δε σημειώθηκε σε αυτό το σημείο. Εκεί που έγινε η αποκόλληση του βράχου, δεν υπήρχε καμία ένδειξη οποιασδήποτε επικινδυνότητας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024