Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήEUROCERT: Μύθοι και πραγματικότητες για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων
Τουριστικά καταλύματα

EUROCERT: Μύθοι και πραγματικότητες για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων

Τα έγκυρα και αποδεκτά πρωτόκολλα θα πρέπει να εφαρμοσθούν πιστά από τις επιχειρήσεις του κλάδου και εφ’όσον αυτές το ζητήσουν, αναγνωρισμένοι Φορείς Πιστοποίησης θα μπορούν πιστοποιήσουν την ορθή εφαρμογή τους.

Η πανδημία του COVID-19 άλλαξε δραματικά το τοπίο της ελληνικής τουριστικής αγοράς για το φετινό καλοκαίρι. Απαιτούνται μεγάλες προσαρμογές στη λειτουργία των καταλυμάτων, ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των επισκεπτών ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμμαχος στην προσπάθεια, η επιτυχής διαχείριση από τη χώρα μας της πρώτης φάσης της πανδημίας και η διεθνής αναγνώριση του γεγονότος αυτού.

Η συντονισμένη προσπάθεια των επιχειρήσεων με την Πολιτεία για την εκπόνηση έγκυρων πρωτοκόλλων λειτουργίας των καταλυμάτων, τα οποία βασίζονται στην επιστημονική γνώση και εμπειρία των διεθνών και εθνικών οργανισμών υγείας και επομένως αποδεκτών από όλους, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό εχέγγυο επιτυχίας.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει και η EUROCERT, ως φορέας στην αξιολόγηση και κατάταξη τουριστικών καταλυμάτων.

Τα έγκυρα και αποδεκτά αυτά πρωτόκολλα θα πρέπει να εφαρμοσθούν πιστά από τις επιχειρήσεις του κλάδου και εφ’όσον αυτές το ζητήσουν, αναγνωρισμένοι Φορείς Πιστοποίησης θα μπορούν πιστοποιήσουν την ορθή εφαρμογή τους.

“Αυτή είναι η υπεύθυνη πραγματικότητα. Ο μύθος είναι, ότι υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι στον απόηχο της δυσμενούς συγκυρίας και της αγωνίας του κλάδου, προσφέρουν ιδιωτικά σχήματα, κατά δήλωση έγκυρα, καλώντας τις επιχειρήσεις να τα εφαρμόσουν, ώστε ακολούθως να πιστοποιηθούν από τους ίδιους, διαφημίζοντας ότι αυτό θωρακίζει και αποτελεί ασπίδα προστασίας έναντι του COVID-19.

Επειδή όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν έχει καταστεί ακόμη εφικτό από την επιστήμη, είναι προφανές ότι στην ατυχή περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, οπότε η ‘ασπίδα’ θα έχει αποδειχθεί διάτρητη, η επιχείρηση πέραν της δυσφήμισης θα είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει αγωγές με δυσβάσταχτες οικονομικές απαιτήσεις. Είναι επομένως προφανές ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, αλλά εγρήγορση, σοβαρή προσπάθεια και επιστημονικώς έγκυρα επίσημα πρωτόκολλα”, σημειώνει η εταιρεία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024