Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιεθνή βραβεία γαστρονομίας του Slow Food

Διεθνή βραβεία γαστρονομίας του Slow Food

Το κίνημα Slow Food καθιερώνει από φέτος τα ετήσια Διεθνή Βραβεία Slow Food, Slow Food Award, με σκοπό να αναγνωριστεί και να υποστηριχθεί η προσπάθεια όλων αυτών που υπερασπίζονται ή […]

Το κίνημα Slow Food<.> καθιερώνει από φέτος τα ετήσια Διεθνή Βραβεία Slow Food, Slow Food Award, με σκοπό να αναγνωριστεί<...> και να υποστηριχθεί η προσπάθεια όλων αυτών που υπερασπίζονται ή προάγουν ή εμπλουτίζουν, σε οποιοδήποτε μέρος της γης, την πολιτιστική κληρονομιά των γεύσεων και των γνώσεων, των τοπικών γαστρονομικών προϊόντων ποιότητας και της τοπικής βιοποικιλότητας.
Όπως δήλωσε χθες σε σχετική εκδήλωση, ο πρόεδρος του Ελληνικού Slow Food κ. Βασίλης Νικολάκης, κάθε χρόνο θα απονέμονται πέντε βραβεία σε πρόσωπα που έχουν διακριθεί για την σημαντική προσφορά τους στον τομέα του πολιτισμού της γεύσης, και στα οποία το κίνημα του Slow Food αναγνωρίζει την ιδιότητα του θεματοφύλακα των γεύσεων του πλανήτη, καθώς και αυτή του αυθεντικού εκφραστή των αξιών του. Κάθε χρόνο η απονομή των βραβείων θα γίνεται σε μια πόλη του κόσμου, η οποία και θα ταυτίζεται με το γεγονός.
Τα φετινά βραβεία, υπό τον τίτλο ‘Slow Food Award – Bologna 2000’ θα απονεμηθούν στην Μπολόνια της Ιταλίας στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2000. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των προτάσεων και στις 10-11 του προσεχούς Ιουνίου στη Σαντορίνη, στο πλαίσιο της 2ης διεθνούς συνάντησης του Slow Food θα συνεδριάσει η επιτροπή προεπιλογής προκειμένου να επιλέξει τους τελικούς υποψήφιους προς βράβευση, παρόντος του τοπικού κυβερνήτη της Εμίλια-Ρομάνα, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μπολόνια, και του Δημάρχου της Μπολόνια. Η παγκόσμια πρώτη επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων θα γίνει στην Αθήνα στις 13 Ιουνίου 2000. Τα βραβεία θα απονέμονται από ένα διεθνές σώμα 600 κριτών από 80 χώρες που έχουν επιλεγεί με κριτήρια ειδικότητας και αντιπροσωπευτικότητας από τους τομείς της επικοινωνίας της διατροφής, της επιστήμης και του πολιτισμού. Σημαντική είναι και η ελληνική παρουσία στο σώμα των κριτών, αφού συμμετέχουν 12 Έλληνες και 2 Κύπριοι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024