Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΕκδήλωση: Κοκτέιλ και ελληνική παράδοση στη ΔΕΘ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
Γαστρονομία

Εκδήλωση: Κοκτέιλ και ελληνική παράδοση στη ΔΕΘ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει γαστρονομική εκδήλωση στη ΔΕΘ, με κοκτέιλ που συνδυάζουν ελληνικά ποτά και παραδοσιακές γεύσεις.

Το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα γαστρονομικό ταξίδι γεμάτο γεύσεις και αρώματα από την ελληνική παράδοση, με τίτλο “Κοκτέιλ και ελληνική παράδοση: Ένα Ταξίδι στις Γεύσεις της Πατρίδας μας” αύριο 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη στις 19.00 στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην ΔΕΘ (υπαίθριος χώρος C08 – stand 09, απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ).

Θα δωθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες της ΔΕΘ να ανακαλύψουν τον πλούσιο κόσμο των ελληνικών ποτών μέσα από δημιουργικά κοκτέιλ με άρωμα Θεσσαλονίκης. Στο ειδικά διαμορφωμένο σε μπαρ αυτοκινούμενο της εταιρείας  Vantage, θα γίνουν δοκιμές με μοναδικές συνταγές που συνδυάζουν παραδοσιακά ελληνικά ποτά, όπως το κρασί και το τσίπουρο, με φρέσκα, εποχιακά υλικά και πρωτότυπες τεχνικές. Ο executive bartender και εκπαιδευτής του τομέα τουρισμού της ανώτερης σχολής Δέλτα 360ο Ιωάννης Λεπίδας με τους σπουδαστές του, θα αποκαλύψουν τα μυστικά των κοκτέιλ και θα μας ξεναγήσουν στον συναρπαστικό κόσμο της mixology. Θα υπάρχει η ευκαιρία για δοκιμή ποικιλίας από κοκτέιλ που θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες της έκθεσης στην Ελλάδα, ανακαλύπτοντας νέες και συναρπαστικές γεύσεις.

Το κρασιά είναι προσφορά του οινοποιείου Κεχρής.

Τα αποστάγματα τσίπουρου είναι προσφορά του αποστακτηρίου Δοροδούλη.

Τα φρέσκα μυρωδικά, τα δροσερά φρούτα και τα φρέσκα εσπεριδοειδή, είναι χορηγία της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης.

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης είναι μια πλούσια και πολυπολιτισμική εμπειρία, που αντλεί επιρροές από την ιστορία της πόλης ως σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Τα παραδοσιακά πιάτα της περιλαμβάνουν γεύσεις από τη Μακεδονία, τη Μικρά Ασία και τα Βαλκάνια, με έντονη χρήση τοπικών υλικών, όπως φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά, ψάρια και θαλασσινά. Οι επιρροές από την εβραϊκή και οθωμανική κουζίνα προσθέτουν μοναδικές νότες στα πιάτα της πόλης, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για το street food, τα γλυκά, και τα τοπικά προϊόντα όπως το τσίπουρο και το κρασί. Όλη αυτή η ιστορία θα παρουσιαστεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το τμήμα τουρισμού του σε όλους τους επισκέπτες της 88ης ΔΕΘ φέτος.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

03/10/2024
02/10/2024
01/10/2024
30/09/2024
27/09/2024
26/09/2024