Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Διπλωματία της Ελληνικής Γαστρονομίας ταξιδεύει στην Γαλλία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις
Γαστρονομία

Η Διπλωματία της Ελληνικής Γαστρονομίας ταξιδεύει στην Γαλλία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, στο Συνέδριο τουΕυρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO, (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), που θα λάβει χώρα στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 στην πόλη Dijon.

Σήμερα η Διπλωματία της Γαστρονομίας είναι το σημείο αναφοράς στον Γαστρονομικό και Οινικό Τουρισμό της χώρας μας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” να το έχει θέσει από πολύ νωρίς. Χρησιμοποιείται από πολλές χώρες της Ευρώπης που διαθέτουν μια σύνθετη και πολύπλευρη πληθώρα εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός. Όπως έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στον τομέα του τουρισμού που δεν προσδιορίζονται µόνο από την απλή βιολογική ανάγκη «που θα γευματίσουμε», αλλά και από την επιθυμία να δοκιμάσουμε ενδιαφέροντα προϊόντα στο κατάλληλο περιβάλλον, τονίζει σε ανακοίνωση της η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις.

Έτσι, σήμερα, οι ταξιδιώτες αναζητούν στους προορισμούς την ποιότητα, την βαθύτερη γνώση του πολιτισμού και τον τρόπο ζωής των κατοίκων του τόπου που επισκέπτονται. Και παράλληλα ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, την ποικίλα προϊόντων, εξειδικευμένων τεχνικών παρασκευής, νέων τεχνολογιών, των οποίων η λίστα είναι ανεξάντλητη.

Η Ελλάδα συμμετέχει επίσημα μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις”, στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO, (Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), που θα λάβει χώρα στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 στην πόλη Dijon της Γαλλίας. Το ταξίδι αυτό είναι με την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΕΟΤ.

Το Συμβούλιο της CEUCO με πρόεδρο τον κ. Carlos Martin Cosme και Αντιπρόεδρο για την Ελλάδα τον κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη έχει χαράξει νέα όρια στον τομέα της Γαστρονομικής Διπλωματίας και στον Γαστρονομικό-Οινικό Τουρισμό, με δυνατότητες έμπνευσης, εκπαίδευσης και δυνητικής διασύνδεσης σε Ευρωπαϊκή κλίμακα. Με αυτόν τον τρόπο προστίθεται εξωστρέφεια στην ανάπτυξη και προώθηση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα αλλά και στην τοπική κουζίνα της κάθε χώρας έτσι ώστε να το κυρίαρχο σύνθημα να στοχεύει σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ισχυρή, με γνήσια παραδοσιακά προϊόντα που αναδεικνύουν την τοπική ποικιλομορφία και τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις της κάθε χώρας.

Θέλουμε να προωθήσουμε την ποιοτική αντίληψη στον χώρο της Γαστρονομίας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCOμε την πιο μεγάλη αποστολή που έχει συμμετάσχει ποτέ σε αυτό και που θα αποτελείται από 20 και πλέον προσωπικότητες από τον χώρο της εστίασης, του τουρισμού με κεντρικό άξονα την προώθηση της Ελληνικής Κουζίνας σε όλο τον κόσμο.λε

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023