Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαIGCAT: Η Κρήτη αξιολογείται ως “Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026”
Γαστρονομικός τουρισμός

IGCAT: Η Κρήτη αξιολογείται ως “Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026”

Crete

Η Κρήτη βρίσκεται στην τελική φάση για να ανακηρυχθεί “Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026”, από το διεθνές ιντιτούτο IGCAT.

Η Κρήτη είναι στην τελική ευθεία της διαδικασίας ανακήρυξής της ως “Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026” από το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts & Tourism – IGCAT).

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κρήτη η Επιτροπή Αξιολόγησης της υποψηφιότητας που αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες του Ινστιτούτου (IGCAT), έχει ήδη συνομιλίες και επαφές στο νησί με εκπροσώπους φορέων, οι οποίοι συμμετέχουν ή πρόκειται να ενταχθούν στην πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν δηλώσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης, σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στις 12 το μεσημέρι. Θα μιλήσουν τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου (IGCAT), ο πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής “Πλοηγός”, του φορέα που συντονίζει την πρωτοβουλία και ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Crete

Εκδήλωση Παρουσίασης Υποψηφιότητας

Ακολουθεί εκδήλωση παρουσίασης του περιεχομένου της υποψηφιότητας η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα “ΜΙΝΩΣ” του ξενοδοχείου “Ατλαντίς” (12:30-14:00). Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί το περιεχόμενο της υποψηφιότητας “Κρήτη Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026” και 30 περίπου νέοι τοπικοί φορείς θα υπογράψουν σύμφωνο για την ένταξή τους στην πρωτοβουλία. Η εκδήλωση θα γίνει παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, της Επιτροπής Αξιολόγησης, των εκπροσώπων του IGCAT και των τοπικών φορέων που αποτελούν την “Επιτροπή Ενδιαφερομένων Μερών της Περιφέρειας Κρήτης”.

Crete

Υποψηφιότητα με στόχο την προώθηση του Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού

Η πρόταση ένταξης και ανακήρυξης της Κρήτης ως “Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026”, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής “Πλοηγός” σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στοχεύει στη δημιουργία ενός σταθερού συστήματος συνεργασιών μεταξύ τοπικών αρχών, πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων, και της κοινωνίας. Η πρωτοβουλία επιδιώκει να συνενώσει αυτούς τους φορείς σε ένα οργανωμένο σύνολο-σύστημα για την προώθηση του Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024