Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΙόνια νησιά: Ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ
Γαστρονομικός τουρισμός

Ιόνια νησιά: Ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού και άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ

perifereia-ionia

Στρατηγική συνεργασία των Ιονίων Νήσων με τη διάσημη σεφ Μαρία Λόη για την ανάδειξη του γαστρονομικού και τουριστικού προϊόντος.

Την ευκαιρία να συζητήσουν για τον τουρισμό, τη γαστρονομία, τους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων στη διεθνή τουριστική αγορά, είχαν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννης Τρεπεκλής και η παγκοσμίου φήμης σεφ, κα Μαρία Λόη, η οποία πραγματοποίησε πρόσφατα εθιμοτυπική επίσκεψη στην Κέρκυρα.

Ο οπεριφερειάρχης υποδέχθηκε την κα Λόη στο γραφείο του, με αφορμή την επίσκεψη της επιτυχημένης σεφ στην Κέρκυρα για τις ημέρες του Πάσχα, με την κουβέντα να κινείται γύρω από την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των Ιονίων Νήσων και το άνοιγμα σε νέες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, όπου δραστηριοποιείται για πάνω από μια δεκαετία η κα Λόη.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τρεπεκλής, τα Ιόνια Νησιά αποτελούν εξαιρετική επιλογή για επισκέπτες απ’όλον τον κόσμο όντας ασφαλής προορισμός, με ιστορία, πολιτισμό, φυσικό κάλλος με πολύ πράσινο, καταπληκτικές παραλίες και ιδιαίτερη ποικιλομορφία από νησί σε νησί, πρωτογενή τομέα, τοπικά προϊόντα πρώτης ποιότητας και ξεχωριστή γαστρονομία. Σύμφωνα με τον Γιάννη Τρεπεκλή, τα Ιόνια Νησιά έχουν καθιερωθεί πλέον ως τουριστικός προορισμός υψηλής ποιότητας, με αντίστοιχου επιπέδου επισκέπτες.

Στόχος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέγγιση επισκεπτών, οι οποίοι θα έχουν κι άλλα ενδιαφέροντα πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Το πλάνο είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται αναμφίβολα και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, “στη στρατηγική μας, είτε σε επίπεδο Υπουργείου Τουρισμού, είτε σε επίπεδο Περιφέρειας, προβλέπεται το άνοιγμα σε νέες αγορές, μία εξ αυτών είναι και η αμερικανική αξιοποιώντας φυσικά τον απόδημο ελληνισμό στις ΗΠΑ”.

Ο κ. Τρεπεκλής ευχαρίστησε την κα Λόη για την επίσκεψή της και δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν οι τρόποι προκειμένου να υπάρξει προοπτική συνεργασίας στη βάση της καλύτερης δυνατής προβολής των Ιονίων Νήσων, τόσο στους Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ, όσο και γενικότερα στην τεράστια αμερικανική αγορά.

“Η Μαρία Λόη είναι μία από τις σημαντικότερες chef της πατρίδας μας και δραστηριοποιείται κυρίως στην Αμερική, όπου κάνει εκπομπές σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα με εκατομμύρια τηλεθεατές. Πρόκειται για κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προβολή της Ελλάδας και ειδικότερα των Ιονίων Νήσων, καθώς προβάλλεται η γαστρονομία μας, σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι τουρίστες πλέον αναζητούν τους προορισμούς τους με βάση και το γαστρονομικό αποτύπωμα ενός τόπου. Ευελπιστούμε να έχουμε μια συνεργασία στο μέλλον, ώστε η γαστρονομία μας, η οποία βασίζεται στα τοπικά προϊόντα των Ιονίων Νήσων, να συνεχίσει να έχει μια σταθερή προβολή”, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

24/05/2024
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024