Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟυγγαρία: Ίχνη μελαμίνης σε τρόφιμα κινεζικών εστιατορίων στην Ουγγαρία
Μελαμίνη και στην Ευρώπη

Ουγγαρία: Ίχνη μελαμίνης σε τρόφιμα κινεζικών εστιατορίων στην Ουγγαρία

Τελικά, ο διατροφικός εφιάλτης που συνταράσσει το τελευταίο διάστημα την Κίνα φαίνεται ότι χτυπά πλέον την πόρτα της Ευρώπης. Ο λόγος για τη μελαμίνη, μια ουσία με την οποία μολύνθηκαν […]

Τελικά, ο διατροφικός εφιάλτης που συνταράσσει το τελευταίο διάστημα την Κίνα φαίνεται ότι χτυπά πλέον την πόρτα της Ευρώπης. Ο λόγος για τη μελαμίνη, μια ουσία με την οποία μολύνθηκαν τεράστιες ποσότητες βρεφικού γάλακτος<...>, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών παιδιών στη χώρα αυτή.

Ίχνη μελαμίνης, της χημικής ουσίας που βρίσκεται στο επίκεντρο του διατροφικού σκανδάλου με τα κινεζικά γαλακτοκομικά προϊόντα, έχουν ανακαλυφθεί σε πολλά κινεζικά εστιατόρια στην Ουγγαρία, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές της χώρας. Παρ`όλα αυτά, τα επίπεδα της μελαμίνης που εντοπίσθηκαν δε φτάνουν τα κρίσιμα ποσοστά, τονίζουν οι ίδιες Αρχές. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Μίκλος Σουθ, τόνισε πως έχουν δρομολογηθεί ήδη οι έρευνες για τη διαπίστωση των ορίων της μελανίνης που εντοπίστηκε σε προϊόν γάλακτος θυγατρικής εταιρείας της Nestle στην Ουγγαρία. Η εταιρεία απέρριψε τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων και τόνισε πως θα προσπαθήσει να διαλευκάνει την υπόθεση. Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα δημοσιευθούν την επόμενη βδομάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024