Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠρωτότυπα cine-menus στα διασημότερα εστιατόρια της Αθήνας
Σινεμά στο πιάτο

Πρωτότυπα cine-menus στα διασημότερα εστιατόρια της Αθήνας

Το “Σινεμά στο Πιάτο”, μετά την πρώτη του παρουσία στη συμπρωτεύουσα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2009, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στον γενέθλιο τόπο του. […]

Το “Σινεμά στο Πιάτο”, μετά την πρώτη του παρουσία στη συμπρωτεύουσα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης<...> τον Οκτώβριο του 2009, επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στον γενέθλιο τόπο του. Από 1 Μαρτίου έως 22 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 14 καταξιωμένοι σεφ θα μεταφράσουν γευστικά επτά ταινίες. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα αγαπημένο του έργο -στους κινηματογράφους “Απόλλων” και “Νιρβάνα”- και στη συνέχεια να γευτεί τα πρωτότυπα cine-menus στα διασημότερα εστιατόρια της Αθήνας. Η σύνδεση της ταινίας με την έννοια και την ουσία του φαγητού γίνεται μια αφορμή για ένα καλλιτεχνικό γεγονός. Τα μενού 4-5 πιάτων, περιλαμβανομένου του κρασιού ή της μπύρας, κοστίζουν για μια ακόμα χρονιά 30 ευρώ για κάθε άτομο. Το φεστιβάλ φέτος θα φιλοξενήσει δύο avant premiere, το “EverybodyΆs fine” με τον Robert De Niro και το “Fantastic Mr. Fox”, τη νέα ταινία του Wes Anderson με την τεχνολογία του stop motion animation.

Φέτος εγκαινιάζονται δύο καινούργιες δράσεις. Το Σινεμά στο Πιάτο Kids Festival, ειδικά για παιδιά 4-10 χρονών, θα διοργανωθεί τρεις Κυριακές πρωί 7, 14 και 21 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων. Ένα πρότυπο πρωινό γεύμα για τους μικρούς μας φίλους, επιστημονική ενημέρωση από διατροφολόγους για τους γονείς, εκπαιδευτικά παιχνίδια, δώρα, συμβουλές μαγειρικής από γνωστούς τηλεοπτικούς σεφ, ανάγνωση παραμυθιών από αγαπημένους ηθοποιούς και φυσικά την προβολή μεταγλωττισμένης παιδικής ταινίας.

Επιπλέον, πιστεύοντας ότι το κοινό τραπέζι ενώνει, συνθέτει και δημιουργεί σχέσεις, διοργανώνονται δύο “Συσσίτια – Live Cooking”. Ο όρος αυτός επιλέχθηκε ακριβώς για να υποδηλώσει τα κοινά τραπέζια μεγάλης χωρητικότητας, όπου άνθρωποι άγνωστοι και διαφορετικοί μεταξύ τους, θα δειπνήσουν μαζί και θα μοιραστούν μια κοινή εμπειρία. Σε ανοιχτές κουζίνες, μέσα στη σάλα, γνωστοί σεφ θα μαγειρέψουν γι`αυτά τα “δημοκρατικά” δείπνα και τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Σίτισης των Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.
Την προσπάθεια αυτήν στηρίζει η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ), η οποία υποστηρίζει δραστηριότητες που αναδεικνύουν και επικοινωνούν μια ενιαία και ανταγωνιστική ταυτότητα για την Αθήνα. Επιπλέον, το φεστιβάλ στηρίζουν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Aρια Γεύσεων, τα Public, η εταιρία ΚΟΡΡΕΣ, και η Μέλισσα με τα Pasta Kids. Χορηγοί Επικοινωνίας θα είναι το Mega Channel, το Βημαgourmet, το ΒΗΜagazino, το περιοδικό Μommy, ο best radio 92,6, ο εν λευκώ, το mixtape.gr και το elculture.gr.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024