Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣύμφωνο συνεργασίας ΣΑΑΠΠ – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής: Έρχεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ Ψωμιού
Γαστρονομικός Τουρισμός

Σύμφωνο συνεργασίας ΣΑΑΠΠ – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής: Έρχεται το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό φεστιβάλ Ψωμιού

Σύμφωνο συνεργασίας με κοινό σκοπό υπέγραψαν οι φορείς για την προβολή του Αθηναίου Αρτοποιού.

Η συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων & Περιχώρων – ΣΑΑΠΠ & η Acropolis Chef’s Club of Attica – λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας με κοινό σκοπό για την προβολή, παρουσίαση, εκπαίδευση, διάδοση του Έλληνα αλλά ιδιαίτερα του Αθηναίου Αρτοποιού.

Στα πλαίσια του γαστρονομικού τουρισμού της Ελλάδας και ειδικά της περιφέρειας Αττικής, με τον τουρίστα να απολαμβάνει εδέσματα, ελληνικό branch ή ακόμη γλυκίσματα από τα 1500 και όχι μόνο Αρτοποιία της Αθήνας, που θα δοκιμάζουν τις γεύσεις, τα αρώματα, και τον πολιτισμό – κουλτούρα της χώρας, όπως για παράδειγμα το κουλούρι, την τυρόπιτα, την σπανακόπιτα ή ακόμη και το ίδιο το ψωμί αλλά και στις εορταστικές ημέρες τα γνήσια γλυκά εδέσματα όπως κουραμπιέ, μελομακάρονα, τσουρέκια κλπ.

Η συμφωνία αυτή είναι τόσο ιδιαίτερη γιατί έχει να κάνει με το αρχαιότερο επάγγελμα του αρτοποιού και ο πολιτισμός είναι αυτός που δίνει την γνησιότητα στο αρτοποιείο και ο καταναλωτής να ξέρει ότι από το αρτοποιείο θα δοκιμάσει γνήσιες γεύσεις αλλά με πολύ μεγάλη διαχρονική αξία.

Τέλος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Ψωμιού με παρουσιάσεις – διαγωνισμούς – γευσιγνωσία όλων των αρτοποιών της Ευρώπης αλλά και πολλές εκπλήξεις όπως Erasmus+ κλπ.

Στο Σύμφωνο Συνεργασίας ήταν ο πρόεδρες της ΣΑΑΠΠ κ. Παναγιώτης Σαχινίδης ο πρόεδρος της ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης και ο γ.γ. ΛΑΕΑ Ακρόπολις κ. Παναγιώτης Τζίμας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023