Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαVedema Initiative: Ο όμιλος Katikies αναδεικνύει την ιστορία οίνου και γεύσης της Σαντορίνης
Γαστρονομία

Vedema Initiative: Ο όμιλος Katikies αναδεικνύει την ιστορία οίνου και γεύσης της Σαντορίνης

Ένα πλέγμα ενεργειών για τη διαφύλαξη και την ανάδειξημτης γαστρονομικής ιστορίας και της οινικής κληρονομιάς της θηραϊκής γης.

Ο όμιλος Katikies ανακοίνωσε τη δημιουργία της Vedema Initiative, μιας μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που στόχο έχει τον εντοπισμό, την καταγραφή και την ανάδειξη κάθε σημαντικής ιστορίας οίνου και γεύσης της Σαντορίνης, που αξίζει να ειπωθεί εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Η πρωτοβουλία αποτελεί φυσική συνέχεια των δράσεων που συστηματικά υλοποιεί ο όμιλος την τελευταία πενταετία, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η διευρυμένη συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι, η αναγέννηση της Σελήνης του αείμνηστου Γιώργου Χατζηγιαννάκη, η συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση με αποκορύφωμα την αναβίωση της Selene Vedema και πιο πρόσφατα η επαναλειτουργία του ιστορικού Κουκούμαβλου με το Νίκο Πουλιάση.

Οι τέσσερις πρώτοι πυλώνες δράσεων της πρωτοβουλίας είναι οι ακόλουθοι:

  1. Selene Diaries: Αξιοποιώντας όλες τις φόρμες περιεχομένου (κείμενο, εικόνα, βίντεο, ήχος) η ομάδα του Ομίλου φέρνει στο προσκήνιο γαστρονομικές και οινικές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν κάτω από ένα ενιαίο online hub, το οποίο αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς για όλες τις ιστορίες παραγωγών, πρώτων υλών, τεχνικών και σημείων αναφοράς στο νησί της Σαντορίνης.
  2. Advisory Βoard: Με γνώμονα την ορθολογική και τεκμηριωμένη επιλογή θεματικών, ο Όμιλος θα απευθύνει πρόσκληση στα βασικά γαστρονομικά και οινικά media αλλά και σε ακαδημαϊκούς του χώρου με στόχο τον σχηματισμό ενός κύκλου ανθρώπων οι οποίοι θα βοηθούν στον εντοπισμό και στην ανάδειξη όλων εκείνων των ιστοριών του νησιού που αξίζουν να έρθουν στην επιφάνεια και να διατηρηθούν στο προσκήνιο.
  3. The Volcanic Palette Book: Σε συνεργασία με τους κατεξοχήν ειδικούς, τους δημοσιογράφους του γαστρονομικού και οινικού τύπου, ο Όμιλος ξεκινά την προετοιμασία ενός βιβλίου εστιασμένου στα μικρά αλλά σπουδαία κομμάτια της γαστρονομίας και του αμπελώνα της Σαντορίνης. Σύντομες ιστορίες, ποικιλία θεμάτων και μια πιο ελεύθερη ματιά σε όλα αυτά που συνθέτουν το “σήμερα” της φιλοξενίας του νησιού.
  4. The Volcanic Voices: Μια σειρά από podcasts τα οποία στόχο έχουν να φέρουν ζωντανά στους ακροατές κομμάτια της ιστορίας της Σαντορίνης ειπωμένα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Επιστέγασμα όλων των ανωτέρω δράσεων και ουσιαστικό σημείο αναφοράς είναι το ετήσιο δρώμενο Selene Vedema 2023, όπου όλοι οι συντελεστές οίνου και γαστρονομίας του ομίλου στη Σαντορίνη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναβιώσουν για μια ακόμη φορά τη μοναδική πρωτοβουλία του αείμνηστου Γιώργου Χατζηγιαννάκη.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρωτοβουλίας Vedema Initiative, o Βασίλειος Κουμπής, γενικός διευθυντής του ομίλου δήλωσε: “Αποφασίσαμε ως Katikies να αφιερώσουμε μέρος της ενέργειας μας σε δράσεις και πρωτοβουλίες που φέρνουν στο προσκήνιο εντός και εκτός Ελλάδος την οινική κληρονομιά, τη γαστρονομική ιστορία και τον σημερινό πλούτο πρώτων υλών της Σαντορίνης. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε τους πόρους μας στην εύρεση, την καταγραφή και την επικοινωνία θεματικών άρρηκτα συνδεδεμένων με τη γαστρονομία και την οινική παράδοση του νησιού, χωρίς απαραίτητα αυτές οι θεματικές να συνδέονται με τα εστιατόρια ή τα ξενοδοχεία του ομίλου”.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024