Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Airbnb προβλέπει ασθενέστερα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο παρά την έντονη ζήτηση για διεθνή ταξίδια
Βραχυχρόνια μίσθωση

Η Airbnb προβλέπει ασθενέστερα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο παρά την έντονη ζήτηση για διεθνή ταξίδια

airbnb

Η Airbnb ανακοίνωσε υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη, αλλά προέβλεψε έσοδα κάτω από τις προσδοκίες για το δεύτερο τρίμηνο, με αποτέλεσμα πτώση των μετοχών κατά 8%.

Η Airbnb ανέφερε υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη, αλλά προέβλεψε έσοδα δεύτερου τριμήνου κάτω από τις προσδοκίες της Wall Street, με αποτέλεσμα οι μετοχές της εταιρείας να πέσουν κατά 8%.

Οι εταιρείες καταλυμάτων το πρώτο τρίμηνο είδαν τη ζήτηση για ταξίδια σε περιοχές εκτός της Βόρειας Αμερικής να ενισχύουν τα κέρδη καθώς τα ταξίδια επιταχύνονται στην Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της Airbnb αυξήθηκαν κατά 18% σε ετήσια βάση στα 2,14 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η εταιρεία προέβλεψε έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο μεταξύ 2,68 και 2,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 2,74 δισεκατομμύρια δολάρια, εν μέρει λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών και του χρόνου των διακοπών του Πάσχα.

Οι διακοπές ήταν ευεργετικές για το πρώτο τρίμηνο, καθώς περισσότεροι άνθρωποι ταξίδεψαν, αλλά μπορεί να επιβαρύνουν τις κρατήσεις το δεύτερο τρίμηνο, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Θα θέλαμε να επιτύχουμε υψηλότερη ανάπτυξη από τη σταθερή ανάπτυξη, αλλά η προοπτική μας αντικατοπτρίζει προφανώς τις τάσεις που έχουμε δει από το τρίμηνο μέχρι σήμερα», δήλωσε η Chief Financial Officer Ellie Mertz σε συνομιλία με αναλυτές.

Οι διανυκτερεύσεις και οι εμπειρίες για τις οποίες έγινε κράτηση το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 9,5% από έτος σε έτος σε περίπου 133 εκατομμύρια, λόγω της αύξησης 21% και 19% των κρατήσεων στην Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική, αντίστοιχα. Η εταιρεία είπε ότι οι κρατήσεις στη Βόρεια Αμερική “επιβραδύνθηκαν ελαφρώς” κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανέφερε καθαρά κέρδη 264 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 41 σεντς ανά μετοχή, για το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για 24 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με την LSEG. Εν όψει του καλοκαιριού, η Airbnb δήλωσε ότι αναμένει ότι η αύξηση των εσόδων από έτος σε έτος θα επιταχυνθεί το τρίτο τρίμηνο λόγω εν μέρει της ζήτησης ταξιδιών που επικεντρώνεται σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Euro Cup.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/05/2024
23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024