Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΗ πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Σωματεία

Η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΠΑΣΚΕΔΙ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, Νίκη Κωνσταντίνου, συναντά τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου εστίασης και διασκέδασης, ειδικά τον θόρυβο.

H πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης κα Νίκη Κωνσταντίνου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024. Στόχος της συνάντησης είναι να αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου σχετικά με τον θόρυβο και την άμεση αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης των καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, η κυρία Κωνσταντίνου θα προτείνει τα εξής:

  • Κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για παραβάσεις της ηχοστάθμης, η οποία πλήττει το κύρος των ιδιοκτητών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
  • Άμεση αύξηση του ορίου των ντεσιμπέλ κατά 10 μονάδες, δηλαδή 110 ντεσιμπέλ για τα κέντρα διασκέδασης και 90 ντεσιμπέλ για τα υπόλοιπα κέντρα.
  • Σύσταση επιτροπής από την ΕΛ.ΑΣ. και το ΠΑΣΚΕΔΙ για τον εκσυγχρονισμό και την εναρμόνιση της σχετικής νομοθεσίας που θεωρείται αναχρονιστική.
  • Κατάργηση του Νόμου 3463/2006, ο οποίος υποχρεώνει την αστυνομία να σφραγίσει το κατάστημα για δέκα ημέρες μετά από τρεις παραβάσεις εντός ενός έτους.
  • Κατάργηση του αυθαίρετου και εξοντωτικού νόμου που προβλέπει το σφράγισμα καταστήματος εστίασης και διασκέδασης σε περίπτωση τριών παραβάσεων εντός 12μήνου, ανεξάρτητα από την τελική δικαστική απόφαση.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ, εκπροσωπώντας όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, που συνεισφέρουν πάνω από το 11% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα, δεν θα επιτρέψει καμία αυθαίρετη ερμηνεία παλιών αναχρονιστικών νόμων να θέσει σε κίνδυνο τον κλάδο.

Ετικέτες
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024