Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΤΑΙΠΕΔ: Τρεις προσφορές για την Ακτή και το Camping Αγίας Τριάδας
Camping

ΤΑΙΠΕΔ: Τρεις προσφορές για την Ακτή και το Camping Αγίας Τριάδας

Agia Triada

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την παραλαβή τριών προσφορών για την αξιοποίηση του ακινήτου “Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας” στον Δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, που προορίζεται για μικτή χρήση, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών και αναψυχής εγκαταστάσεων.

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε χθες, Πέμπτη 13 Ιουνίου, τρεις προσφορές για την αξιοποίηση του ακινήτου “Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας, συνολικής έκτασης 161.456,84 τ.μ., που βρίσκεται στον Δήμο Θερμαϊκού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Προσφορές υπέβαλαν τα εξής σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

  • Αντώνιος Υάκινθος
  • Innovation and Development M.A.E.
  • Matenisa Trading Co

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ οι προσφορές θα αποσφραγιστούν, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ) που έχει εκπονηθεί, ο γενικός χωρικός προορισμός του ακινήτου ορίζεται ως “μικτή χρήση” και εξειδικεύεται κατά ζώνες στην ανάπτυξη χρήσεων “Παραθεριστικού – Τουριστικού Χωριού” και “Τουρισμού – Αναψυχής“.  Οι χρήσεις αυτές προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων, παραθεριστικών κατοικιών, εγκαταστάσεων εστίασης & αναψυχής και αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Στο ακίνητο υφίστανται πεπαλαιωμένες εγκαταστάσεις (κτίσματα εστίασης, αναψυχής, οικίσκοι διαμονής και υποδομές εξυπηρέτησής κατασκηνωτών) της Ακτής και του Camping Αγίας Τριάδας κάποιες από τις οποίες έχουν κριθεί κατεδαφιστέες και αναμένεται να κατεδαφιστούν στο προσεχές χρονικό διάστημα

Τουριστικό – Παραθεριστικό Χωριό, 50.000 τ.μ.

Στον Δήμο Θερμαϊκού θα παραχωρηθεί συνολικά το 50% της έκτασης του ακινήτου με ζώνη χρήσης “Τουριστικό – Παραθεριστικό Χωριό” (50.000 τ.μ.), αφού πρώτα ο επενδυτής θα ολοκληρώσει την κατασκευή των κοινόχρηστων υποδομών. Επιπλέον, εντός της έκτασης που θα παραχωρηθεί στον Δήμο, προβλέπεται η δημιουργία σχολικής μονάδας (4.000 τ.μ.). Οι παρεμβάσεις αυτές, σε συνδυασμό με την οριοθετημένη δασική περιοχή, περίπου 23.000 τ.μ., δημιουργούν σημαντικές προοπτικές αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην περιοχή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ενώ η αξιοποίηση του ακινήτου θα συμβάλλει στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου.

Το ακίνητο έχει άνετη οδική πρόσβαση από τον άξονα Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας επί του οποίου διαθέτει μέτωπο 320 μ. Το ακίνητο απέχει 24 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, 14 χλμ από το αεροδρόμιο Μακεδονία και 60 χλμ από τις παραλίες της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024