Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣτα ύψη οι τιμές των ξενοδοχείων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τι δηλώνει η Airbnb
Παρίσι 2024

Στα ύψη οι τιμές των ξενοδοχείων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τι δηλώνει η Airbnb

Τα ξενοδοχεία του Παρισιού τριπλασιάζουν τις τιμές τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με το κόστος να φτάνει τα 1.000 ευρώ ανά νύχτα. Υψηλή ζήτηση και περιορισμένη διαθεσιμότητα δωματίων, ενώ η Airbnb ενθαρρύνει τη νοικιάση ιδιωτικών σπιτιών.

Τα ξενοδοχεία του Παρισιού τριπλασιάζουν τις τιμές τους φθάνοντας από 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο για τη βραδιά έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, σύμφωνα με μελέτη οργάνωσης καταναλωτών.

Το UFC-Que Choisir ανακοίνωσε ότι μια δημοσκόπηση που έκανε στα τέλη Δεκεμβρίου σε 80 ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων έδειξε ότι τη νύχτα της 26ης Ιουλίου, την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, ένα δίκλινο δωμάτιο θα κοστίζει 1.033 ευρώ κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με 317 ευρώ δύο εβδομάδες νωρίτερα τη νύχτα της 12ης Ιουλίου.

Διαβάστε επίσηςΟλυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Μια διαφορετική οργάνωση με πολλές καινοτομίες

Ανέφερε επίσης, ότι το 50% αυτών των ξενοδοχείων για εκείνη τη νύχτα παρουσιάζουν πληρότητα 100%, ενώ το 30% απαιτούσε μια ελάχιστη κράτηση τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεων και μερικά έως και πέντε διανυκτερεύσεις.

Η μέση απαιτούμενη ελάχιστη διαμονή σύμφωνα με την έρευνα είνι 3,4 ημέρες, με μέσο κόστος 867 ευρώ ανά διανυκτέρευση, πρόσθεσε το UFC.

Οι τιμές των δωματίων των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκονται στα ύψη! Τα ξενοδοχεία του Παρισιού δεν κάνουν πίσω, οι τιμές των δωματίων τους έχουν πάρει φωτιά”, δήλωσε η UFC.

Ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων είχε αυξήσει την τιμή του για ένα δίκλινο δωμάτιο στα 2.083 ευρώ σε σύγκριση με 304 ευρώ δύο εβδομάδες νωρίτερα, ενώ ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων απαιτούσε μια ελάχιστη κράτηση τεσσάρων διανυκτερεύσεων στα 2.095 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Το γραφείο τουρισμού του Παρισιού αναμένει ότι περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι θα επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, ασκώντας πίεση σε κάθε επίπεδο της αγοράς στέγης και ξενοδοχείων.

Η Airbnb κάλεσε τους Παριζιάνους να νοικιάσουν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια των αγώνων, προκειμένου να κρατήσουν τις τιμές χαμηλές.

Βόρεια του Παρισιού, στην περιοχή Seine-Saint-Denis, όπου βρίσκεται υπό κατασκευή το Ολυμπιακό Χωριό, χιλιάδες μετανάστες, αιτούντες άσυλο και Ρομά που κατακλύζουν άδεια κτίρια έχουν εκδιωχθεί, επιδεινώνοντας το πρόβλημα των αστέγων της πόλης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024