Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΑγωγή ξενοδοχείου κατά Περιφέρειας Πελοποννήσου για διαφυγόντα κέρδη
Ξενοδοχεία

Αγωγή ξενοδοχείου κατά Περιφέρειας Πελοποννήσου για διαφυγόντα κέρδη

«Η εταιρεία έχει απωλέσει πελατεία και έχει ανεπανόρθωτα θιγεί η φήμη της στην ξενοδοχειακή αγορά, δεδομένου ότι έχει καταστεί γνωστό ότι η πρόσβαση στην περιοχή όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο και εστιατόριό μας είναι δύσκολη και ότι πολλά σημεία του δρόμου κλείνουν και παραμένουν κλειστά για άγνωστο χρονικό διάστημα, λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων», λέει ο διευθυντής του ξενοδοχείου.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου «Δένθις» στον Δυτικό Ταΰγετο προχώρησε σε αγωγή εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατά του Ελληνικού Δημοσίου, λόγω του παρατεταμένου κλεισίματος της Εθνικής οδού ΠΕΟ Καλαμάτας-Σπάρτης και της κακής συντήρησής της, που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ως συνέπεια το «μαρασμό» των τοπικών επιχειρήσεων και του ίδιου του ξενοδοχείου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιώτης Παυλάκος, διευθυντής του νεότευκτου ξενοδοχείου, που βρίσκεται στο 22ο χλμ. ΠΕΟ Καλαμάτας-Σπάρτης, στον Δυτικό Ταΰγετο (δημοτικό διαμέρισμα Καλαμάτας-Αρτεμισία) αναφέρει: «Με την αγωγή Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης (ΑΡ.105-106 εισ. ΝΑΚ) με αριθμό καταχώρησης ΑΓ34/21-2-2023 εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατά του Ελληνικού δημοσίου, θέλω να δηλώσω πως είναι η αρχή του αγώνα εναντίον της αδιαφορίας για τον Δυτικό Ταΰγετο, του παρατεταμένου κλεισίματος της Εθνικής οδού ΠΕΟ Καλαμάτας-Σπάρτης και κακής συντήρησης αυτής, που συνέπεια έχει το μαρασμό των τοπικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα του νεοσύστατου ξενοδοχείου Δένθις που πολλά υπόσχεται για την περιοχή».

Οι κατολισθήσεις στην Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τρίπολης (Ε.Ο. 82) και η καθυστέρηση στην εκτέλεση του έργου αποκατάστασης του δρόμου και των κατολισθήσεων έχει αποκόψει την περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο από την πλευρά της Σπάρτης «αναγκάζοντας τους υποψήφιους πελάτες μας να κάνουν μεγάλη παράκαμψη ή να έρθουν από άλλο δρόμο, δαπανώντας φυσικά επιπλέον χρόνο και έξοδα για καύσιμα. Περιττό να επισημάνουμε δε ότι όσοι επιχείρησαν να έρθουν από την υπό κατασκευή εθνική οδό, όχι μόνο δεν συνάντησαν συνεργεία του αναδόχου το έργου, αλλά άθελά τους έθεσαν και τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, καθώς η εν λόγω εθνική οδός είναι πλέον ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω της συχνής πτώσης βράχων χωρίς να υπάρχει ουσιαστική πρόληψη του κινδύνου για τος διερχόμενους, καθώς και λόγω των ζημιών που έχουν σημειωθεί στο οδόστρωμα».

Ο κ. Παυλάκος επισημαίνει ότι η απώλεια των εισοδημάτων της επιχείρησης για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021 εκτιμάται πως ανέρχεται στα 40.000 ευρώ περίπου και για το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Οκτώβριο του 2022 εκτιμάται στα 141.000 ευρώ.

«Πέραν, ωστόσο της με βεβαιότητα επελθούσης ζημίας σε μας από την απώλεια εισοδημάτων, που με βεβαιότητα θα αποκερδαίναμε αν η ανωτέρω εθνική οδός λειτουργούσε κανονικά, η εταιρεία μας έχει απωλέσει πελατεία και έχει ανεπανόρθωτα θιγεί η φήμη της στην ξενοδοχειακή αγορά, δεδομένου ότι έχει καταστεί γνωστό ότι η πρόσβαση στην περιοχή όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο και εστιατόριό μας είναι δύσκολη και ότι πολλά σημεία του δρόμου κλείνουν και παραμένουν κειστά για άγνωστο χρονικό διάστημα, λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων. (…) Συνεπώς, η αποτίμηση της ηθικής βλάβης που έχουμε υποστεί ανέρχεται κατ’ελάχιστον στα 100.000 ευρώ».

AGOGH KATA PERIFEREIAS

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024