Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΑναβάθμιση προϊόντος στις κρατήσεις ξενοδοχείων από την Τravelplanet24.com
Online κρατήσεις

Αναβάθμιση προϊόντος στις κρατήσεις ξενοδοχείων από την Τravelplanet24.com

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας ξενοδοχειακής σελίδας της Τravelplanet24.com είναι η προώθηση του νέου τρόπου πληρωμής 'DirectPay', που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κράτησης και να πληρώσουν απευθείας στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Η Τravelplanet24.com ανακοινώνει τις αναβαθμίσεις της σελίδας των ξενοδοχειακών κρατήσεων και παρουσιάζει μια καινούργια εποχή στο σχεδιασμό ταξιδιού μέσω του διαδικτύου. Η ομάδα τεχνολογίας της Travelplanet24 που ασχολείται με το ξενοδοχειακό προιόν εργαζόταν επί 7 συνεχείς μήνες για την αναβάθμιση της σελίδας, η οποία παρουσιάστηκε στους χρήστες ανανεωμένη, στις 4 Απριλίου 2013, με σκοπό την βέλτιστη αντιμετώπιση των πελατιακών αναγκών.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας ξενοδοχειακής σελίδας είναι η προώθηση του νέου τρόπου πληρωμής “DirectPay”, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κράτησης και να πληρώσουν απευθείας στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Ο κ. Δημήτρης Βουγάς, Product Manager Hotels, δήλωσε: “Μετά από μελέτη που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα, πιστεύουμε ότι ο νέος τρόπος πληρωμής θα αυξήσει των αριθμό των κρατήσεων και θα βοηθήσει στην δημιουργία ενός πιο αφοσιωμένου πελάτη που επιστρέφει για αγορά στην ιστοσελίδα μας”.

Αναβαθμίσεις Εμπειρίας Χρήστη (UX/UI)
Κύριο χαρακτηριστικό της αναβάθμισης που πραγματοποιήθηκε βρίσκεται στην σελίδα εμφάνισης των αποτελεσμάτων των ξενοδοχείων. Η ανανεωμένη σελίδα αποτελεσμάτων έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ευκολότερη χρήση της από τον επισκέπτη. Τα αποτελέσματα, πλέον, παρουσιάζονται μικρότερα σε μέγεθος και εμφανίζονται γρηγορότερα, καθώς, χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να φορτωθούν.

Με σκοπό την φιλική προς τον χρήστη εμπειρία, ένα επιπλέον στοιχείο που ανανεώθηκε είναι η δυνατότητα επιλογής (click) σε οποιοδήποτε σημείο εντός των αποτελεσμάτων. Έτσι, ο χρήστης εύκολα, γρήγορα και απλά θα μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

Μερικά ακόμη από τα νέα χαρακτηριστικά της σελίδας των αποτελεσμάτων περιλαμβάνουν την λειτουργία αυτόματης μεταφόρτωσης με νέους τρόπους ταξινόμησης, φιλτραρίσματος και περισσότερες επιλογές για να ταιριάζουν με τα εξειδικευμένα κριτήρια των πελατών. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί ένας διαδραστικός χάρτης της περιοχής των ξενοδοχείων ο οποίος προβάλλεται κατά τη διάρκεια της φόρτωσης των αποτελεσμάτων. Όταν τα αποτελέσματα φορτωθούν, ο χρήστης θα μπορεί να ανοίξει το χάρτη για να εξερευνήσει και να αλληλεπιδράσει με την γεωγραφική εκδοχή των αποτελεσμάτων.

Ο χάρτης θα λειτουργεί προσωρινά σε εκδοχή BETA λόγω του χρόνου που χρειάζεται για να εμπλουτιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό και ανά διαστήματα θα προστίθενται σε αυτόν νέα χαρακτηριστικά. Κάποια από αυτά θα περιλαμβάνουν:

  • Φίλτρα και λειτουργία ταξινόμησης (ξεχωριστή από αυτήν της αρχικής σελίδας αποτελεσμάτων)
  • Αναβαθμισμένα αναδυόμενα παράθυρα, λειτουργία ένδειξης και call-to-action
  • Φιλική προς τον χρήστη λειτουργία zoom-in & zoom-out
  • Αυτόματη κύλιση όταν ο χρήστης επιλέγει τα αποτελέσματα (auto screen scrolling).

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση είναι ο τρόπος επιλογής του επιθυμητού δωματίου μέσα από την σελίδα εμφάνισης του προφίλ & των χαρακτηριστικών των ξενοδοχείων (hotel details page). Η αλλαγή αυτή παρουσιάζει ένα αναπτυσσόμενο μενού, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέγει τον συνολικό αριθμό των δωματίων που επιθυμεί να κλείσει. Τα αποτελέσματα, πλέον, ταξινομούνται με βάση την χωρητικότητα (δωμάτια για ένα άτομο, για δύο άτομα κ.λπ.) ενώ κάθε δωμάτιο έχει δύο επιπλέον επιλογές (τύπος board, επιλογή “DirectPay”, χρήση δωματίου κ.λπ.). Ακόμη, προστέθηκε το κουμπί επιλογής “DirectPay” το οποίο συμπεριλαμβάνει λειτουργία ένδειξης, η οποία επεξηγεί στον χρήστη το τρόπο χρήσης της εφαρμογής.

Τέλος, η ομάδα τεχνολογίας της Travelplanet24 αναβάθμισε τον τρόπο επικοινωνίας με τους ξενοδοχειακούς της παρόχους. Η εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος θα της επιτρέψει να αλληλεπιδρά αυτόματα με τους παρόχους και τους πράκτορες της ομάδας της Travelplanet24.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024