Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑπεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού στο Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική
Στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας της, η εταιρεία δεν έχει βάρη και υποθήκες

Απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού στο Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική

Η σημερινή προσωρινή οικονομική δυσπραγία στο Πόρτο Καρράς οφείλεται στην πολύ μεγάλη καθυστέρηση της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από συνεργάτες της, υποστηρίζει η εταιρεία.

Στις 30 Νοεμβρίου οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων – μελών των σωματείων που δραστηριοποιούνται στο συγκρότημα Porto Carras Grand Resort προκήρυξαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με μόνο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών υπολοίπου Σεπτεμβρίου και αποδοχών Οκτωβρίου 2011.

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, η εταιρεία Πόρτο Καρράς ΑΕ αναφέρει ότι σέβεται απόλυτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, κατανοεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, αδυνατεί όμως να αποδεχθεί “εκβιαστικές” και “απειλητικές” συμπεριφορές μελών των διοικήσεων των σωματείων έναντι των εργαζομένων που για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στους οποίους επιτακτικά και σταθερά επαναλαμβανόμενα απευθύνονται, καθώς επίσης και παράνομης παρεμπόδισης με βίαιες πράξεις στους πελάτες – επισκέπτες του συγκροτήματος με πλείστους τρόπους να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό. “Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω και στη βάση της κατανόησης του προβλήματος η εταιρεία πιστή στην δέσμευση που ανέλαβε έναντι των εργαζομένων ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο οικονομικής δυνατότητας για την ικανοποίηση μέρους των αποδοχών τους, έχει ξεκινήσει ήδη από σήμερα την καταβολή των αποδοχών μηνός Σεπτεμβρίου 2011 η οποία μετά βεβαιότητας θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 5-12-2011. Και αυτό χωρίς η ενέργεια αυτή της διοίκησης να συνδυάζεται με οποιαδήποτε είδους και μορφή προϋπόθεση”.

Ακόμη, η εταιρεία τονίζει ότι “η σημερινή προσωρινή οικονομική δυσπραγία οφείλεται στη πολύ μεγάλη καθυστέρηση της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από συνεργάτες της (πράκτορες, ιδιοκτήτες σκαφών στην μαρίνα, αγοραστές κρασιών, Ελληνικό Δημόσιο και άλλους), το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ, μόνο για το συγκρότημα Πόρτο Καρράς για δε τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής μόνο το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει πάνω από 40 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιο (και αυτό αποτελεί δέσμευση) ότι σταδιακά και παράλληλα με την ροή των εισπράξεων των οφειλομένων, θα καταβάλλονται οι καθυστερημένες αποδοχές του προσωπικού.

Θα πρέπει να επισημανθεί και να τονιστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η εταιρεία είναι απολύτως φερέγγυα, δεδομένου ότι στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας της δεν έχει βάρη και υποθήκες και ότι παρά την μεγάλη οικονομική κρίση στον ελληνικό, αλλά και στον διεθνή χώρο, θα ξεπεράσει το προσωρινό ταμειακό πρόβλημα και θα ανταποκριθεί στο σύνολο των υποχρεώσεών της έναντι των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη σημασία για την οικονομική επιβίωση της ευρύτερης περιοχής αποκτά το γεγονός της διατήρησης του συνόλου των θέσεων εργασίας στο συγκρότημα με την διατήρηση σε πλήρη λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και παραγωγικών του μονάδων, στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχουν περιέλθει οι εταιρείες, στην παντελή έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες και στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας που πλήττει πλέον του 25% του ενεργού πληθυσμού της βόρειας Ελλάδος. Και αυτό δεν πραγματοποιείται χωρίς το αντίστοιχο και ανάλογο οικονομικό κόστος, το οποίο αποκλειστικά και μόνο επωμίζεται η εταιρεία και σε πλήρη γνώση της, ότι για χρονική περίοδο 8 και πλέον μηνών ετησίως είναι ζημιογόνος, αφού στην ουσία υπολειτουργεί, σε αντίθεση με την ακολουθούμενη τακτική των τελευταίων ετών όπου τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν μετατραπεί από πλήρους λειτουργίας σε τοιαύτη εποχιακής λειτουργίας. Το συγκρότημα ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ όμως συνεχίζει και λειτουργεί σε ετήσια βάση. Και πρόθεση της διοίκησης είναι να εξαντλήσει κάθε περιθώριο παραμονής στο καθεστώς αυτό, γιατί γνωρίζει τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες που θα ακολουθήσουν σε αντίθετη περίπτωση για την περιοχή, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους.

Ζητούμε όμως σε κάθε περίπτωση να τηρηθεί η νομιμότητα των πράξεων και διαδικασιών και να υπάρξει αποφυγή οιονδήποτε καταστάσεων, που κινούνται στα πλαίσια επιλήψιμων ή παράνομων συμπεριφορών, ώστε να διασφαλιστεί η αποτροπή ερίδων και διαπληκτισμών που θα πλήξει και τους εργαζόμενους και την εταιρεία, πράγμα που ενδεχομένως θα δημιουργήσει μη αναστρέψιμες καταστάσεις”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023