Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑπολύσεις εν μέσω εορτών στο Porto Carras
Απασχόληση στον τουρισμό

Απολύσεις εν μέσω εορτών στο Porto Carras

Χωρίς δουλειά έμειναν την παραμονή Πρωτοχρονιάς 58 ξενοδοχειακοί υπάλληλοι του ξενοδοχείου Porto Carras, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρία ξεκίνησε τις ανακοινώσεις απόλυσης από τις 28 Δεκεμβρίου και τις ολοκλήρωσε στις 31 Δεκεμβρίου.

Απολύσεις σε πενήντα οκτώ υπαλλήλους τους κοινοποίησε η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Porto Carras στη Χαλκιδική μέσα στις γιορτές και λίγο πριν μπει ο καινούριος χρόνος. Ειδικότερα, η κοινοποίηση των απολύσεων άρχισε από τις 28 Δεκεμβρίου και συνεχίστηκε μέχρι την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, κ. Άγγελος Πράτσας, ανάμεσα τους είναι τέσσερα από τα επτά μέλη της διοίκησης του τοπικού σωματείου, ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, ο ταμίας κι ένα μέλος.

“Οι απολύσεις είναι παράνομες, καταχρηστικές και εκδικητικές”, τονίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και τις συσχετίζει με τις αγωγές που έχουν καταθέσει εργαζόμενοι για μη καταβολή δεδουλευμένων του περασμένου καλοκαιριού. Επισήμανε ότι έγιναν λίγες μέρες πριν οι εργαζόμενοι αποκτήσουν το δικαιώματα να καταθέσουν αίτηση επαναπρόσληψης για τη νέα σεζόν. Γι’αυτό, οι εργαζόμενοι αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την ανάκληση των απολύσεων.

Από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα απολύθηκαν συνολικά 120 εργαζόμενοι στο συγκρότημα του Porto Carras.

Το θέμα έφερε στην Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη Χαλκιδική, κα Κατερίνα Ιγγλέζη με επίκαιρη ερώτηση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024