Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΑυθαίρετη και άδικη για τα ξενοδοχεία η τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΔΑΠ

Αυθαίρετη και άδικη για τα ξενοδοχεία η τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΔΑΠ

Σε συνέχεια της μη ικανοποιητικής απάντησης εκ μέρους της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ σχετικά με την `αυθαίρετη και άδικη` τιμολογιακή πολιτική, η οποία δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, η ΕΞΑ κατέθεσε πρόσφατα έγγραφη διαμαρτυρία προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και το…

Σε συνέχεια της μη ικανοποιητικής απάντησης εκ μέρους της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ σχετικά με την `αυθαίρετη και άδικη` τιμολογιακή πολιτική,<...>η οποία δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, η ΕΞΑ κατέθεσε πρόσφατα έγγραφη διαμαρτυρία προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Μεταξύ άλλων, στην προσφυγή της η ΕΞΑ αναφέρει ότι “είναι άστοχη η σύγκριση εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ μεταξύ ξενοδοχειακών μονάδων και κατοικιών”. “Λόγω των παρατηρούμενων μειωμένων πληροτήτων των τελευταίων ετών για τα ξενοδοχεία της περιοχής” προσθέτει “είναι αδύνατη η υπερκατανάλωση ύδατος και η δημιουργία αποβλήτων.

Ενώ, όπως τονίζει “η αύξηση των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ καθίσταται αντιπαραγωγική για τα ξενοδοχεία της περιοχής και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων της Αττικής”.

Τέλος, τονίζεται ότι “σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα μπορούσε ανεξέλεγκτα μια εταιρία ύδρευσης και μάλιστα κρατική, με απλή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, να μεταβάλλει χωρίς καμία διαβούλευση ή τεκμηρίωση την τιμολογιακή της πολιτική σε βάρος των καταναλωτών της, εκμεταλλευόμενη τον απόλυτο μονοπωλιακό της χαρακτήρα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023