Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιάκριση του Ομίλου Mitsis Hotels στις 'Most Sustainable Companies in Greece' για το 2022
Ξενοδοχεία

Διάκριση του Ομίλου Mitsis Hotels στις 'Most Sustainable Companies in Greece' για το 2022

Ο Όμιλος Mitsis Hotels ξεχώρισε ως ο μοναδικός ξενοδοχειακός όμιλος για τις επιδόσεις του.

Ο Όμιλος Mitsis Hotels διακρίθηκε για την Εταιρική Υπευθυνότητά του στις “31 Most Sustainable Companies in Greece” για το έτος 2022, σε επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το QualityNet Foundation. Η νέα ολιστική στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) του oμίλου με τίτλο “A story of change” αναπτύσσει πλήθος δράσεων για την αντιμετώπιση καίριων σύγχρονων
προκλήσεων του κλάδου, συνεισφέροντας το 5% των ετήσιων καθαρών κερδών του σε κοινωνικές δράσεις.

Οι 5 πυλώνες του προγράμματος αφορούν σε:

  • Τοπικές Κοινωνίες: ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και διαρκής υποστήριξη εθελοντικών και κοινωνικών δράσεων.
  • Ελληνικότητα: αναβίωση και προώθηση της ελληνικής ιστορίας και παράδοσης.
  • Διαφορετικότητα, ισότητα & ένταξη: ενίσχυση των μειονοτήτων, συνεχής στήριξη και ανάπτυξη των 3.500 εργαζομένων του Ομίλου.
  • Νέες ευκαιρίες: εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών, υποστήριξη επιστημονικών συνεδρίων και ανάδειξη τοπικών ταλέντων στον αθλητισμό και τις τέχνες.
  • Περιβάλλον: μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των 17 ξενοδοχείων του και προστασία της βιοποικιλότητας των 5 προορισμών δραστηριοποίησης του Ομίλου.

Ο Όμιλος Mitsis Hotels ξεχώρισε ως ο μοναδικός ξενοδοχειακός όμιλος για τις επιδόσεις του. Για τη βράβευση της εταιρείας, οι επιτροπές αξιολόγησης του Qualitynet Foundation έλαβαν υπόψη τον επιχειρηματικό αντίκτυπο του Ομίλου σύμφωνα με την αποτίμηση της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης ‘ESG’, τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται, τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών και τον τρόπο δημοσιοποίησης και επαλήθευσης των μη χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

“Με προορισμό μας τη Βιώσιμη Φιλοξενία, δεσμευόμαστε για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με ήθος και διαφάνεια σε όλες μας τις λειτουργίες. Βελτιώνουμε σταθερά τις περιβαλλοντικές μας επιδόσεις, επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και αναγνωρίσουμε ότι η πρόοδός μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Η βιωσιμότητα είναι βασικό κριτήριο για την ανταγωνιστικότητά μας και φιλοδοξούμε να αποτελούμε πρότυπο για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της χώρας”, δήλωσε ο κ. Σταύρος Μήτσης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.

Η διάκριση του Ομίλου προστίθεται σε μία σειρά βραβεύσεων από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως Blue Flag, Green Key, ISO και Travelife Gold Certification. Τέλος, ο Όμιλος δημοσιεύει ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που περιέχει το σύνολο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς και περιβαλλοντικών πρακτικών της εταιρείας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023