Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιεθνές βραβείο στον γενικό διευθυντή του Romanos, a Luxury Collection Resort
Ξενοδοχεία

Διεθνές βραβείο στον γενικό διευθυντή του Romanos, a Luxury Collection Resort

Ο Michel Cottray, γενικός διευθυνής του Romanos & The Westin Cost Navarino κέρδισε το Βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης 2013 τηςΕΗΜΑ (European Hotel Managers Association).

Το βραβείο του 2013 αφιερώθηκε στην αειφόρο ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας μέσω της προστασίας και της διατήρησης του περιβάλλοντος. Αυτό το ετήσιο βραβείο ανακοινώθηκε στην τελετή λήξης της ετήσιας συνάντησης των μελών της ΕΗΜΑ (European Hotel Managers Association), η οποία φέτος έλαβε χώρα στο Μιλάνο 25-28 Απριλίου 2013.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΗΜΑ Peter Bierwirth παρουσίασε τον νικητή, Michel Cottray, γενικό διευθυντή του Romanos, a Luxury Collection Resort in Greece και του The Westin Costa Navarino.

Τα κριτήρια αξιολόγησης του Βραβείου Αειφόρου Ανάπτυξης της Diversey περιλαμβάνουν τα μακρόπνοα πλάνα και τις εξωστρεφείς προσεγγίσεις που διευκολύνουν την συνύπαρξη της αειφόρου ανάπτυξης του ξενοδοχείου με τα επιμέρους τμήματά του όπως είναι οι οικονομικές υπηρεσίες η ασφάλεια, το risk management και η εταιρική κοινωνική ευθύνη. Άνθρωποι – Κέρδος – Πλανήτης είναι οι κρίκοι αυτής της καινοτόμου ιδέας η οποία αποδίδει την τέλεια ισορροπία μεταξύ επιχείρησης και περιβάλλοντος. Η Diversey, σπόνσορας της ΕΗΜΑ, εξειδικεύεται στην παροχή οικολογικών και πρωτοποριακών προϊόντων καθαρισμού και ολοκληρωμένων λύσεων υγιεινής και φροντίδας.

Το νικητήριο ελληνικό ξενοδοχείο ξεπέρασε κατά πολύ την συμβατική ιδέα της αειφόρου ανάπτυξης και οικολογίας μέσω μίας ολιστικής προσέγγισης η οποία επικεντρώνεται στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, καθώς και στην μείωση και σωστή διαχείριση των αποβλήτων. Σε αυτό βοήθησαν οι σχετικοί στον τομέα συνεργάτες και το προσωπικό. Σημαντική όμως ήταν η ενεργή ανάμιξη των επισκεπτών-φιλοξενουμένων στην εξοικονόμηση του νερού και την σωστή διαχείριση των αποβλήτων.

Ο κ. Michel Cottray, μέλος της Ελληνικής – Κυπριακής αποστολής της ΕΗΜΑ, παρακολούθησε μαζί με άλλα μέλη και τους συνοδούς τους την ετήσια συνάντηση στο Μιλάνο. “Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που ο Michel Cottray της Costa Navarino κέρδισε αυτό το εξέχων βραβείο” είπε ο κ. Στέφανος Στεφάνου, γενικός διευθυντής του Ομίλου των AKS Hotels και εθνικός αντιπρόσωπος της Ελληνικής – Κυπριακής αποστολής της ΕΗΜΑ.

Η ΕΗΜΑ ιδρύθηκε στην Ρώμη το 1974  από μία μικρή ομάδα γενικών διευθυντών που προέρχονταν από ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας της ιταλικής πρωτεύουσας. Στόχος της είναι να βελτιώσει τα προσόντα των επαγγελματιών του χώρου μέσω της εκπαίδευσης έτσι ώστε να διατηρούν ή να βελτιώνουν τα πρότυπα και επίπεδα εξυπηρέτησης που προσφέρουν στους πελάτες τους. Σήμερα η Ένωση αριθμεί 426 γενικούς διευθυντές των πιο επιφανών ξενοδοχείων από 27 ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή 350 αντιπροσωπευόμενα ξενοδοχεία, 92.000 δωμάτια, 72.000 υπάλληλοι και ένα συνολικό κύκλο εργασιών περίπου 6 δισ. ευρώ το χρόνο. Τα μέλη της συναντούνται μία φορά τον χρόνο, συζητούν  και ανταλλάσουν απόψεις πάνω σε νέες τεχνολογίας, τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας, θέματα ανάπτυξης και ευρωπαϊκής αγοράς. Για να γίνει κάποιος μέλος της ΕΗΜΑ χρειάζεται τουλάχιστον 10 χρόνια εμπειρίας στον ξενοδοχειακό τομέα, εκ των οποίων τα 3 ως γενικός διευθυντής 5άστερων ξενοδοχείων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024