Το μενού γευσιγνωσίας πέντε πιάτων με wine pairing, επιμελημένο από τον κ. Λαζάρου, έχει διάθεση να αναδείξει τη μοναδικότητα των ντόπιων πρώτων υλών.
Ο μήνας του Αυγούστου “κλείνει” στο εστιατόριο “Grandma’s” του πεντάστερου boutique ξενοδοχείου Liostasi στην Ίο με ένα διήμερο γαστρονομικό event που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Αυγούστου 2018 και θα φέρει τη σφραγίδα του πολυβραβευμένου σεφ και κατόχου αστεριού Michelin, κ. Λευτέρη Λαζάρου.
Με φόντο τη βεράντα του ανακαινισμένου “Grandma’s”, η θάλασσα και η γη αποτελούν την αφετηρία για την παρουσίαση ενός ευφάνταστου μενού πέντε πιάτων στο οποίο το ελληνικό στοιχείο διανθίζεται με μεσογειακές και εξωτικές νότες. Όλα τα πιάτα συνδυάζονται με ετικέτες κρασιών.
Το Μενού:
Λαβράκι μαριναρισμένο με καλαμάνση, κρέμα αβοκάντο, τσίλι και φύκια
Κρασί: Κτήμα Καριπίδη (Sauvignon blanc) 2017, Π.Γ.Ε. Κραννώνα
Καλαμάρι με ρεγγοσαλάτα και ντολμαδάκια ριζότου με σουπιά
Κρασί: Vassaltis Αμπελώνες Βαλαμπούς (Ασύρτικο) 2017, Π.Ο.Π Σαντορίνη
Τόνος τυλιγμένος σε φύλλο κρούστας, μαύρο σουσάμι, πιπεριά Φλωρίνης, ντομάτα και soya
Κρασί: Whispering Angel (Grenache – Rolle – Cinsault – Syrah – Tibouren) 2017, A.O.P. Cotes De Provence
Μάγουλα μοσχαρίσια με πουρέ γλυκοπατάτας
Κρασί: Γη & Ουρανός Αμπελώνες Θυμιόπουλου (Ξινόμαυρο) 2016, Π.Ο.Π Ναουσα
Μπάρα σοκολάτας Caraibe πάνω σε τραγανό μπισκότο πραλίνας, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και σάλτσα από κόκκινα φρούτα
Κρασί: Vinsanto Σαντορίνη Santo Wines 2011 (Ασύρτικο), Π.Ο.Π. Σαντορίνη.
Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.