Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΈνα ξενοδοχείο αποκλειστικά και μόνο για γυναίκες
Το Luthan Hotel & Spa στο Ριάντ

Ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά και μόνο για γυναίκες

Και όμως είναι πραγματικότητα! Ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυναίκες πελάτες με μόνο γυναίκες υπαλλήλους. Το ξενοδοχείο…

Και όμως είναι πραγματικότητα! Ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά για γυναίκες πελάτες με μόνο<...> γυναίκες υπαλλήλους. Το ξενοδοχείο Luthan Hotel & Spa δέχεται μόνο γυναίκες ως πελάτες, ενώ η γενική διευθύντρια του η κα Lorraine Coutinho, δηλώνει ότι το ξενοδοχείο της είναι “ένας μικρός παράδεισος για γυναίκες”. Για ποιες γυναίκες όμως; Για εκείνες που ζουν στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπου οι γυναίκες στους δημόσιους χώρους δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ασυνόδευτες και χωρίς να φορούν τη μπούργκα που καλύπτει ολόκληρο το σώμα.

Με το που μπαίνουν στο ξενοδοχείο οι γυναίκες και ιδίως οι επιχειρηματίες γυναίκες που είναι η πλειοψηφία των φιλοξενουμένων του, μπορούν να απαλλαγούν από το ενοχλητικό μαύρο κάλυμμα τους και να κυκλοφορούν με ό,τι ρούχα θέλουν. Το γεγονός αυτό είναι μια μεγάλη ανακούφιση, ιδίως το καλοκαίρι, που το μαύρο ρούχο δεν είναι καν υποφερτό κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου από τη διευθύντρια της μηχανογράφησης μέχρι και την γκρουμ στην ρεσεψιόν είναι γυναίκες. Το πρωτότυπο αυτό boutique ξενοδοχείο είναι μοναδικό στο είδος του σε όλο τον κόσμο. “Στη Σαουδική Αραβία, άντρες και γυναίκες είναι χωρισμένοι σε όλους σχεδόν τους δημόσιους χώρους. Βασιστήκαμε σε αυτό το έθιμο και δημιουργήσαμε το ξενοδοχείο αυτό για να εξυπηρετήσουμε τις γυναίκες και ιδίως εκείνες που θέλουν να κάνουν διάφορες επιχειρηματικές συναντήσεις, με άλλες γυναίκες φυσικά”, σχολιάζει η κα Coutinho, η οποία προέρχεται από την Ινδία και έχει μεγάλη ξενοδοχειακή εμπειρία.

Το ξενοδοχείο αυτό είναι ιδιοκτησία 20 επιχειρηματιών, γυναικών φυσικά, οι οποίες μετά την μεγάλη επιτυχία τους σκέφτονται να ανοίξουν και άλλα παρόμοια ξενοδοχεία “μόνο για γυναίκες” σε άλλες πόλεις της Σαουδικής Αραβίας. Το Luthan Hotel & Spa διαθέτει όλες τις ανέσεις spa, γυμναστήριο, πισίνα και 20 ωραία διακοσμημένα δωμάτια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία, όταν μπαίνουν σε κάποιο ξενοδοχείο, πρέπει πάντα να συνοδεύονται από κάποιον άνδρα της οικογένειάς τους, και σπάνια έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους δημόσιους χώρους των ξενοδοχείων, όπως οι πισίνες και τα γυμναστήρια. Μεγάλος αριθμός των πελατών του ξενοδοχείου Luthan Hotel & Spa είναι νύφες που προετοιμάζονται για το γάμο τους. “Η ελευθερία στις κινήσεις που τους δίνει το ξενοδοχείο μας τις χαροποιεί πολύ”, προσθέτει η κα Coutinho.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024