Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήGold Winner το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στα Responsible Business Awards 2020
Ξενοδοχεία

Gold Winner το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στα Responsible Business Awards 2020

Το Kallichoron αναδείχθηκε ως παράδειγμα αριστείας για το καινοτόμο μοντέλο συνεργασίας και προσφοράς στην τοπική κοινωνία της Αστυπάλαιας, με σειρά δράσεων, και με συνεχή δέσμευση που εκπληρώνει στόχους αειφορίας και βιωσιμότητας.

Μία νέα σημαντική διάκριση απέσπασε το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel, καθώς βραβεύτηκε με το χρυσό βραβείο στα Hellenic Responsible Business Awards 2020 στην κατηγορία “Συνεργασία Επιχείρησης και Τοπικής Κοινότητας” για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ξενοδοχείου Kallichoron Room2Give.

Σε μία βραδιά στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στις 24 Φεβρουαρίου 2020, βραβεύτηκαν τα πρότυπα συνεργασίας που προωθούν την ιδέα της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και υποστηρίζουν την ποιότητα ζωής και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Το Kallichoron αναδείχθηκε ως παράδειγμα αριστείας για το καινοτόμο μοντέλο συνεργασίας και προσφοράς στην τοπική κοινωνία της Αστυπάλαιας, με σειρά δράσεων, και με συνεχή δέσμευση που εκπληρώνει στόχους αειφορίας και βιωσιμότητας. Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η δημοσιογράφος κα Έλενα Παπαδημητρίου, ενώ έλαβαν μέρος σημαντικές παρουσίες από τον επιχειρηματικό και τουριστικό κλάδο. Το βραβείο παρέλαβαν οι κυρίες Μαρία Μαυρουδή και Καρολίνα Αλκαλάι, ιδρύτριες του Kallichoron Art Boutique Hotel.

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χαιρετίζοντας τα βραβεία επεσήμανε πως “δεν έχουν σημασία πια μόνο οι επενδύσεις, αλλά οι βιώσιμες επενδύσεις που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα που εργαζόμαστε ειδικότερα στο τρίπτυχο οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον, τα βραβεία αναδεικνύουν ακριβώς αυτό το πρότυπο”.

“Στον κλάδο του τουρισμού, είναι πλέον εμφανής η τάση για επιχειρήσεις που βασίζονται σε ένα υπεύθυνο μοντέλο λειτουργίας με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία. Οι ταξιδιώτες δεν αναζητούν μόνο τη διαμονή τους, αλλά μία συνολική εμπειρία που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία και θα περιλαμβάνει τη συναναστροφή με τους ντόπιους και την γνωριμία με τον τόπο και τις παραδόσεις του, κάτι που για εμάς αποτελεί στάση ζωής. Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει «επιχειρείν εν κενώ». Για να ανθίσει μια επιχείρηση πρέπει να είναι ουσιαστικά ενσωματωμένη στην τοπική κοινωνία μέσα στην οποία λειτουργεί ώστε να υπηρετεί με την ανάπτυξή της την ανάπτυξη ολόκληρης της κοινωνίας”, δήλωσε η κα Καρολίνα Αλκαλάι, συνιδρύτρια του Kallichoron Art Boutique Hotel.

“Πέντε χρόνια μετά την πρώτη υλοποίηση του προγράμματος ‘Kallichoron Room2Give’, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με την τοπική κοινωνία και να στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των νέων της Αστυπάλαιας να ανοίξουν τα φτερά τους και να προοδεύσουν, στηρίζοντας μία σειρά δράσεων με έμφαση τα παιδιά και τους νέους της Αστυπάλαιας, όπως πρόγραμμα υποτροφιών για τουριστικές σπουδές, θερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών και ενεργή στήριξη της Ναρκισσείου δανειστικής βιβλιοθήκης Αστυπάλαιας. Η διάκριση του Kallichoron σήμερα στα Hellenic Responsible Business Awards αποτελεί άλλη μια έμπρακτη επιβεβαίωση του υψηλού επίπεδου ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους επισκέπτες της Αστυπάλαιας με νέες καινοτόμες υπηρεσίες, με έμφαση στις αρχές της αειφορίας και στην κοινωνική προσφορά, αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνουμε”, δήλωσε η κα Μαρία Μαυρουδή, συνιδρύτρια του Kallichoron Art Boutique Hotel.

Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ.ά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024