Τελευταία νέα
ΑρχικήReal EstateH.I.G.: Επενδύσεις άνω του 1.5 εκατ ευρώ σε φιλοξενία, real estate και logistics – Ποια ξενοδοχεία είναι στο “χαρτοφυλάκιο”
Ξενοδοχεία

H.I.G.: Επενδύσεις άνω του 1.5 εκατ ευρώ σε φιλοξενία, real estate και logistics – Ποια ξενοδοχεία είναι στο “χαρτοφυλάκιο”

ELLA
Από αριστερά οι κ.κ. Δημήτρης Καλλιγέρης, COO Streem Global, Κωνσταντίνος Μπήτρος CEO Inventio Group και CEO Streem Global, Κωστής Σιδερής, COO Inventio και  Γιωργος Σταματίου, CEO Ella Resorts.

Πάνω από 1.5 εκατ ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις της H.IG. σε φιλοξενία, real estate και logistics μέσω των ELLA Resorts και STREEM Global.

Τα επενδυτικά της σχέδια σε φιλοξενία, real estate και logistics αποκάλυψε η  H.I.G. Capital Advisors LLC σε πρόσφατη ενημερωτική συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, στους χώρους του Helea Lifestyle Beach Resort, στη Ρόδο.

H H.I.G. Capital Advisors LLC είναι ένας διαχειριστής κεφαλαίων με πάνω από 62 δισ. ευρώ ενεργητικό, και τελεί υπό την εποπτεία της Securities & Exchange Commision των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής  και της Financial Conduct Authority (FSA) του Ηνωμένου Βασιλείου.

ELLA

Από αριστερά οι κ.κ. Δημήτρης Καλλιγέρης, COO Streem Global, Κωνσταντίνος Μπήτρος CEO Inventio Group και CEO Streem Global, Κωστής Σιδερής, COO Inventio και  Γιωργος Σταματίου, CEO Ella Resorts.

H H.I.G. Capital Advisors LLC, ως διαχειρίστρια κεφαλαίων, έχει επενδύσει συστηματικά και μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ (σε ποσοστό 50-50 σε φιλοξενία και logistics), με επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων άνω των 400 εκατ. ευρώ. Συνεχίζει δε να δίνει “ψήφο εμπιστοσύνης” στην ελληνική οικονομία και την φιλοξενία και τις προοπτικές αυτής, έχοντας εκπονήσει πρόγραμμα νέων επενδύσεων. Οι εν εξελίξει επενδύσεις έχουν φορέα υλοποίησης τις δύο λειτουργικές πλατφόρμες ELLA Resorts (κλάδος hospitality) και STREEM Global (κλάδος logistics).

ELLA Resorts και STREEM Global οι δύο επιχειρηματικοί “βραχίονες”

Μέσω των δύο επιχειρηματικών “οχημάτων”, των ELLA Resorts στον ξενοδοχειακό τομέα και της STREEM Global στον κλάδο των logistics, η H.I.G συγκαταλέγεται στην πρώτη τριάδα των πλέον ενεργών ξένων επενδυτών στην Ελλάδα στη φιλοξενία. Απασχολεί, συνολικά, περίπου 5.000 εργαζομένους, δημιουργώντας σημαντικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία.

Έως σήμερα, η H.I.G. Capital Advisors LLC έχει επενδύσει στην Ελλάδα με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τόσο για τη διάσωση προβληματικών εταιριών, μέσω της ανακεφαλαιοποίησής τους, εξυγιαίνοντάς τους και δίνοντάς τους σημαντική αναπτυξιακή δυναμική, αλλά και στην εξαγορά εταιρειών.

Τα Elissa Lifestyle Beach Resort και Helea Lifestyle Beach Resort, στη Ρόδο.

Ποια είναι η HIG στον τουρισμό

Ένα από τα βασικά σημεία των επενδύσεων της H.I.G. Capital Advisors LLC στην Ελλάδα από την έναρξη των δραστηριοτήτων της είναι και ο ξενοδοχειακός κλαδος και η φιλοξενία:

 • Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου ΑΕ, Ρόδος (2018), πρώην Aldemar Ρόδου, κεφαλαιακή αναδιάρθρωση μέσω εξαγοράς του ποσοστού των παλαιών μετόχων, με παράλληλη διάσωση της
  εταιρίας, πλήρης ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητάς 835 δωματίων (2.500 κλίνες) με κατηγοριοποίηση Α+ ενεργειακά (τα μοναδικά ανακαινισμένα ξενοδοχεία στην Ελλάδα σε αυτή την κλάση) την οποία επιμελήθηκε πλήρως η Inventio Edge. Η συνολική επένδυση μέχρι σήμερα υπολογίζεται σε ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατ. ευρώ. “Διάσωση” 350 θέσεων εργασίας, οι οποίες, μετά την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχείων αυξήθηκαν σε 600.
 • Corfu Holdings ΑΕ Κέρκυρα (ex-Mayor Holdings), κεφαλαιακή αναδιάρθρωση (2019), εξαγορά του ποσοστού των παλαιών μετόχων, μετά από δική τους πρόταση (2022), σε εξέλιξη η πλήρης ανακαίνιση και επέκταση 4 ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας 1.400 δωματίων (2.500 κλίνες) με κατηγοριοποίηση Α+ ενεργειακά. Η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε ποσό μεγαλύτερο των 150 εκατ. ευρώ. “Διάσωση” 400 θέσεων εργασίας, οι οποίες, μετά την πλήρη ανάπτυξη του επενδυτικού σχεδίου, θα αυξηθούν σε 700. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης του Álkyna Lifestyle Beach Resort (πρώην La Grota Verde) όπου θα λειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένο την επόμενη σεζόν , ενώ προετοιμάζονται και οι ανακαινίσεις των Capo Di Cordu και Pelekas Monastery συνολικής δυναμικότητας άνω των 650 δωματίων που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2024. Όλες οι ανακαινίσεις τελούν υπό την επίβλεψη της Inventio Edge.
 • Αγορά ξενοδοχείου πρώην Aldiana Club, στην περιοχή Μόχλου Κρήτης με επενδυτικό πλάνο 50 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση, επέκταση και αναβάθμιση σε 5άστερο ξενοδοχείο που θα ονομαστεί Rocrita Lifestyle Beach Resort, με συνολική δυναμικότητά 360 δωματίων. Το έργο, υπό την εποπτεία της Inventio Edge είναι σε εξέλιξη με ορίζοντα λειτουργίας την τουριστική περίοδο του 2025.
 • Αγορά, πρώην ξενοδοχείου Aλθέα, στην Αγ. Μαρίνα Αττικής, δυναμικότητας ~350 δωματίων. Στην παρούσα φάση το έργο ανακαίνισης βρίσκεται σε πρώιμο μελετητικό και δανειοδοτικό στάδιο.
 • Δημιουργία λειτουργικής πλατφόρμας hospitality, ELLA Resorts που συνενώνει και διαχειρίζεται όλες τις παραπάνω εταιρείες, ellaresorts.com.
 • Στα ELLA Resorts αντίστοιχα, έχουν ενταχθεί 8 ξενοδοχειακές μονάδες σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κρήτη, Αθήνα με δυναμικότητα περίπου 3.000 δωματίων. Στόχος, για την εντός Ελλάδος δραστηριότητα της είναι τα 6.000 δωμάτια ενώ ευρύτερα στη Μεσόγειο, τα 10.000 δωμάτια. Σταθερές προτεραιότητες για τα ELLA Resorts αποτελούν ταυτόχρονα, η διαρκής επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η στήριξη των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών, καθώς και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών βιώσιμου τουρισμού, όπου βρίσκονται οι ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου.
 • Kυπριώτης ΑΕ – Εξαγορά δανείων από τρεις τράπεζες συνολικής ονομαστικής αξίας άνω των 140 εκατ. ευρώ (2022).
Mon Repo

Το Mon Repos Palace στην Κέρκυρα.

Στόχος είναι τα 10.000 δωμάτια σε ορίζοντα τριετίας. Απόαυτά τα 5-6.000 δωμάτι στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα στο εξωτερικό, καθώς η εταιρείας σκοπεύει να αναπτυχθεί σε χώρες της Βαλκανικής και της κεντρικής Ευρώπης. Τέλος, αναφέρθηκε και συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα με το IST Studies, για τη δημουργία της IST Ella Academy.

Τα ξενοδοχεία το 2023, το 2024 και μετά

2023
Νέα ξενοδοχεία στη Ρόδο

 • Elissa Lifestyle Beach Resort
 • Helea Lifestyle Beach Resort

Ξενοδοχεία Κέρκυρας (μη ανακαινισμένα)

 • Capo Di Corfu
 • La Grotta Verde
 • Pelekas Monastery
 • Mon Repos Palace

2024
Ρόδος

 • Elissa Lifestyle Beach Resort
 • Helea Lifestyle Beach Resort

Κέρκυρα

 • Capo Di Corfu
 • Pelekas Monastery
 • Mon Repos Palace
 • La Grotta Verde (κλειστό, υπο ανακαίνιση)

2025
Ρόδος

 • Elissa Lifestyle Beach Resort
 • Helea Lifestyle Beach Resort

Κέρκυρα

 • Mon Repos Palace
 • ‘Alkyna Lifestyle Beach Resort – (νέο ξενοδοχείο | πρώην La Grotta Verde)
 • Capo Di Corfu (κλειστό, υπο ανακαίνιση)
 • Pelekas Monastery (κλειστό, υπο ανακαίνιση)

Κρήτη

 • Rocrita Lifestyle Beach Resort (νέο ξενοδοχείο) – πρωην Aldiana Club
Inventio & Inventio EDGE

Την υλοποίηση και διαχείριση των επενδύσεων της H.I.G. Capital Advisors LLC στην Ελλάδα, εποπτεύει η Inventio που δρα ως αποκλειστικός operating partner του Fund. H Inventio προχώρησε στη σύσταση της Inventio Edge Development, που ανέλαβε το συντονισμό του μελετητικού, αδειοδοτικού και κατασκευαστικού αντικειμένου των έργων της (Project Management / Construction Project Management) H.I.G. Capital Advisors LLC.

Η Inventio Edge πλέον διευρύνει σημαντικά τη δραστηριότητά της παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες (end-to-end) ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων (real-estate development) και προς
τρίτους.

Η εταιρεία θέτει ως βασική προϋπόθεση για όλα τα έργα που διαχειρίζεται και υλοποιεί την πλήρωση των ESG κριτήριων και standards. Βασικά στοιχεία των παραπάνω αποτελούν ο βιοκλιματικός σχεδιασμός, τα οικολογικά υλικά, και γενικότερα τεχνικοοικονομικές λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον τόσο και κατά την διάρκεια της κατασκευής, αλλά και κατά τη λειτουργία των κτιρίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024