Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήHilton, Hyatt, Accor και άλλες μεγάλες αλυσίδες ‘παγώνουν’ την παρουσία τους στη Ρωσία
Ξενοδοχία

Hilton, Hyatt, Accor και άλλες μεγάλες αλυσίδες ‘παγώνουν’ την παρουσία τους στη Ρωσία

Η αναστολή των επενδυτικών σχεδίων μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων έρχεται ύστερα από κριτική που δέχθηκαν, επειδή συνέχισαν να δραστηριοποιούνται στη ρωσική αγορά, ενώ μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η Airbus, η Boeing, ακόμη και τα Starbucks και τα McDonald's, αποχώρησαν.

Μεγάλες ξενοδοχειακές εταιρείες, όπως οι Hilton και Hyatt αναστέλλουν τις επενδύσεις τους στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα, η Hilton έκλεισε το εταιρικό της γραφείο στη Μόσχα, ενώ η Accor προχώρησε σε μια παρόμοια κίνηση τις τελευταίες ημέρες, αναστείλλοντας όλα τα προγραμματισμένα “ανοίγματα” ξενοδοχείων καθώς και μελλοντικές τις επενδύσεις στη Ρωσία.

Η IHG έκλεισε επίσης το εταιρικό της γραφείο στη Μόσχα και ανέστειλε μελλοντικές επενδύσεις, αναπτυξιακή δραστηριότητα και ανοίγματα στη Ρωσία, ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία.

Η Marriott ανακοίνωσε και αυτή ότι θα κλείσει το εταιρικό της γραφείο στη Μόσχα και θα διακόψει τα μελλοντικά εγκαίνια ξενοδοχείων, ανάπτυξη και επενδύσεις ξενοδοχείων στη Ρωσία. Η εταιρεία σημείωσε ότι τα ξενοδοχεία της στη Ρωσία ανήκουν σε τρίτα μέρη και “συνεχίζει να αξιολογεί την ικανότητα αυτών των ξενοδοχείων να παραμείνουν ανοιχτά”.

“Τα ξενοδοχεία μας ήταν πάντα μέρος του κοινωνικού ιστού των κοινοτήτων που εξυπηρετούμε και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την υπόσχεσή μας να επηρεάσουμε θετικά τα μέρη όπου ζούμε και εργαζόμαστε”, δήλωσε η Hilton. “Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τις λειτουργίες των ξενοδοχείων στη Ρωσία, ενώ συμμορφωνόμαστε με τις ισχύουσες κυρώσεις και τις οδηγίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, καθώς ελπίζουμε σε επίλυση αυτής της κρίσης”, δήλωσε εκπρόσωπος της Hyatt. “Κατανοώντας ότι πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία αντιμετωπίζουν επίσης προκλήσεις και αβεβαιότητα για το μέλλον τους, προσδιορίζουμε το πως θα υποστηρίξουμε και θα φροντίσουμε καλύτερα τους συναδέλφους μας στα ξενοδοχεία και τους σημερινούς επισκέπτες στη χώρα”.

“Είμαστε βαθιά λυπημένοι και συγκλονισμένοι από τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι σκέψεις μας συνεχίζουν να είναι με όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτά τα φρικτά γεγονότα. Η IHG έχει δεσμευθεί να φροντίζει τους ανθρώπους και τις κοινότητες όπου έχουμε παρουσία σε όλο τον κόσμο”, σημείωσε η IHG στη δική της δήλωση. “Έχουμε μακροπρόθεσμες συμφωνίες διαχείρισης ή franchise με ανεξάρτητες τρίτες εταιρείες που κατέχουν τα ξενοδοχεία στη Ρωσία”.

Επισημαίνεται ότι η Accor διαθέτει περισσότερα από 50 ξενοδοχεία στη Ρωσία. Η Marriott από την πλευρά της έχει 28 διαχειριζόμενα και παραχωρημένα ξενοδοχεία στη Ρωσία, ενώ η Hilton διαθέτει 26.

“Όταν εξετάζουμε τους εξερχόμενους Ρώσους ταξιδιώτες, αυτά τα ξενοδοχεία (σ.σ. στη Ρωσία) είναι ουσιαστικά λιγότερο από το 1% των διανυκρτερεύσεων σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Marriott International, Anthony Capuano. “Υπάρχει η ανθρώπινη πλευρά: Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στην ασφάλεια των συνεργατών και των επισκεπτών μας σε αυτές τις αγορές. Αλλά από ουσιατική άποψη, όσον αφορά στην οικονομική απόδοση της εταιρείας, αυτά δεν είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό”.

Η Accor συνεχίζει να δραστηριοποιείται στη χώρα, υποστηρίζοντας τους 3.500 υπαλλήλους της εκεί και κυρίως προσφέροντας ξενοδοχεία ως καταφύγιο για μέλη των ΜΜΕ, καθώς και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η Hilton σχεδιάζει να προσφέρει τυχόν κέρδη από τις επιχειρήσεις της στη Ρωσία σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ προσφέρει έως και 1 εκατ. δωμάτια για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Η Hilton δεν έχει στην κατοχή της κανένα από τα ξενοδοχεία της στη χώρα, αλλά αυτά εξακολουθούν να λειτουργούν, ακόμα κι αν αποτελούν ένα μικρό μέρος της συνολικής δραστηριότητάς της.

Η Hyatt, εκτός από την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της, στέλνει προμήθειες στους Ουκρανούς και προσφέρει ξενοδοχεία ως καταφύγια προσφύγων σε όλη την Ευρώπη. Η IHG και άλλες ξενοδοχειακές επωνυμίες προσφέρουν επίσης δωμάτια για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και κάνουν δωρεές σε διάφορους ανθρωπιστικούς φορείς υπέρ της Ουκρανίας.

Η Marriott διέθεσε 1 εκατ. δολ. στο ταμείο αρωγής των εργαζομένων της, για να στηρίξει συνεργάτες της που επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Υποστηρίζει επίσης ανθρωπιστικές προσπάθειες στην περιοχή και προσφέρει ξενοδοχεία για τη στέγαση προσφύγων. “Λυπούμαστε για τις απώλειες ζωών, τις εκτεταμένες επιπτώσεις σε εκατομμύρια αθώους πολίτες και την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία”, ανέφερε η Marriott σε ανακοίνωσή της. “Υποστηρίζουμε σθεναρά όσους εργάζονται για την ειρήνη και τον τερματισμό του ανώφελου αυτού πόνου“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024