Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΗ Aloft Hotels εγκαινιάζει τα πρώτα δωμάτια 'Voice-Activated'
Τεχνολογία

Η Aloft Hotels εγκαινιάζει τα πρώτα δωμάτια 'Voice-Activated'

Οι επισκέπτες θα μπορούν να ελέγξουν τη θερμοκρασία, το φωτισμό και πολλές άλλες λειτουργίες του δωματίου τους, λέγοντας απλώς 'Hey Siri'.Τα νέα Voice-Activated δωμάτια επιτρέπουν ακόμη στον επισκέπτη να σερφάρει στο διαδίκτυο, να δει την πρόγνωση καιρό και πολλά ακόμη. Κάθε βράδυ, για λόγους ασφαλείας, όλα τα στοιχεία και οι προτιμήσεις των επισκεπτών διαγράφονται από τη συσκευή ελέγχου.

Φανταστείτε να λέγατε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας να ανοίξει το κλιματιστικό όταν κάνει πολλή ζέστη ή να ανοίξει τα φώτα πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι. Το μέλλον λοιπόν είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε, και η Starwood Hotels & Resorts Worldwide, αποκαλύπτοντας τα αποτελέσματα του μυστικού της σχεδίου “Project: Jetson” εγκαινιάζει τα πρώτα δωμάτια ξενοδοχείου που λειτουργούν με φωνητικές εντολές, δίνοντας στους επισκέπτες άπειρες καινούριες δυνατότητες. Κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ένα iPad που χρησιμοποιεί την ειδικά φτιαγμένη εφαρμογή της Aloft για τον έλεγχο του δωματίου. Είναι επίσης εφοδιασμένο με ένα HomeKit, από το οποίο ο επισκέπτης ελέγχει τη θερμοκρασία του δωματίου, το φωτισμό και πολλά άλλα. Τα νέα αυτά δωμάτια είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή στα ξενοδοχεία Aloft Boston Seaport και Aloft Santa Clara.

“Ξεχάστε τη φράση ‘με το άγγιγμα ενός κουμπιού’. Ο ταξιδιώτης του σήμερα που είναι πλήρως εξοικειωμένος με την τεχνολογία θέλει ένα εξατομικευμένο προϊόν που δε θα μοιάζει με κανένα άλλο στο παρελθόν. Μια τέτοια υπηρεσία είναι ο έλεγχος δωματίου του μέσω φωνητικών εντολών”, είπε ο Brian McGuinness, υπεύθυνος για το σήμα Aloft Hotels παγκοσμίως. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποτελούμε η πρώτη αλυσίδα ξενοδοχείων που φέρνει τέτοιου είδους τεχνολογία στον πελάτη, παρέχοντας τις υπηρεσίες του δωματίου του με φωνητικές εντολές”.

“Στην Aloft προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας, με πολλή φαντασία και πίστη στην τεχνολογική πρόοδο, έτσι ώστε να προσαρμόσουμε τη διαμονή του σήμερα αλλά και του αύριο”, ανέφερε ο Sarah Downing, αντιπρόεδρος, Global Guest Initiatives & Innovation της Aloft Hotels. “Μας αρέσει να συνεργαζόμαστε με εταιρείες, όπως η DigiValet, για να μπορέσουμε να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Τα νέα δωμάτια με τις φωνητικές υπηρεσίες πρόκειται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούν οι επισκέπτες μας με το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους”.  Το “Project: Jetson” είναι το τελευταίο τεχνολογικό επίτευγμα της Aloft Hotels και παρουσιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία DigiValet.

Με την άφιξή τους, οι επισκέπτες θα ενεργοποιούν την ειδική εφαρμογή που υπάρχει στο iPad του δωματίου, έτσι ώστε να μπορούν να δουν και να ελέγξουν τις δυνατότητες της υπηρεσίας αυτής. Μία προσωποποιημένη οθόνη θα τους καθοδηγεί για το πως θέλουν να ρυθμίσουν τις λειτουργίες του δωματίου τους και να χρησιμοποιούν τη φωνή τους με τη φράση “Hey Siri”. Θα υπάρχει επίσης ένα tutorial, με το οποίο θα μπορούν οι επισκέπτες να μάθουν επιπλέον πληροφορίες για τις λειτουργίες των φωνητικών εντολών και να επιλύσουν όποιες τυχόν απορίες τους.

Κάποιες από τις λειτουργίες του “έξυπνου” δωματίου είναι:

  • Έλεγχος Θερμοκρασίας: Ζεσταίνεστε στις 2 τη νύχτα; Απλώς ζητήστε από το Siri να ρυθμίσει την θερομκρασία του δωματίου σας, απλώς λέγοντας “Hey Siri, cool the room”.
  • Ρύθμιση φωτισμού: Βλέπετε ταινία ή διαβάζετε βιβλίο στο κρεβάτι σας; Χρησιμοποιήστε τις προεπιλογές για το επίπεδο φωτισμού του δωματίου αναλόγως με τη διάθεσή σας. Re:set (νορμάλ φωτισμός); Re:lax (απόγευμα); Re:view (φωτισμός για ταινία); and Re:vive (πρωί). Απλώς πείτε στο Siri να ανοίξει ή να κλείσει τα φώτα, ή ακόμη και την λέξη “καλημέρα”.
  • Επιλέξτε μουσική ανάλογα με τη διάθεσή σας. Πείτε στο Siri να επιλέξει κάποια λίστα από το κινητό σας, λέγοντας “Hey Siri, put on my morning playlist.” Για τη χρήση αυτής της λειτουργίας, οι επισκέπτες θα πρέπει να μπουν στον iTunes λογαριασμό τους στο iPad.
  • Αξιοθέατα: Χρειάζεστε βοηθό για τα αξιοθέατα και τα διάφορα μέρη της πόλης; Ζητήστε από το Siri να σας βοηθήσει να βρείτε τα κατάλληλα μέρη στην πόλη και εκείνο θα σας παρουσιάσει μια λίστα με αυτά, λέγοντας “Hey Siri, what are some attractions near me?”

Τα νέα Voice-Activated δωμάτια επιτρέπουν ακόμη στον επισκέπτη να σερφάρει στο διαδίκτυο, να δει την πρόγνωση καιρό και πολλά ακόμη. Κάθε βράδυ, για λόγους ασφαλείας, όλα τα στοιχεία και οι προτιμήσεις των επισκεπτών διαγράφονται από τη συσκευή.

Τα Aloft Hotels πρόκειται να παρουσιάσουν και άλλες τέτειες υπηρεσίες, όπως το Botlr, τον πρώτο ρομποτικό μπάτλερ (ο οποίος χρησιμοποιείται ήδη στα ξενοδοχεία Aloft Cupertino και Aloft Silicon Valley), το TiGi (“text it, get it”), το πρώτο μενού υπηρεσίας δωματίου μόνο με Emoji’s, και το SPG Keyless, που επιτρέπει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ως κλειδιά για το δωμάτιό τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024