Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΗ Alpha Bank χρηματοδοτεί την αναβάθμιση του “Sirene Blue Resort” στον Πόρο
Επενδύσεις

Η Alpha Bank χρηματοδοτεί την αναβάθμιση του “Sirene Blue Resort” στον Πόρο

Επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, κ. Σπύρος Ρεντετάκος, Γενικός Διευθυντής Retail Banking, κ. Ισίδωρος Πάσσας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΣΕΙΡΗΝΑ ΑΕ Ξενοδοχειακές & Τουριστικές Επιχειρήσεις (Sirene Blue Resort), κ. Σπύρος Λάζαρης, η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Νήσων κυρία Μαρία Παπαγεωργίου και ο Διοικητής Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Νίκος Μαντζούφας.

Στον πυλώνα «Εξωστρέφεια» του «Ελλάδα 2.0» εντάσσεται η επένδυση συνολικού ύψους 2,18 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank υλοποιεί τη δέσμευσή της για έμπρακτη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον στόχο τους για εκσυγχρονισμό και μεγέθυνση. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της εταιρείας «Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί Επιχειρήσεις ΣΕΙΡΗΝΑ ΜΟΝ. ΑΕ», με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Η δανειοδότηση του «Sirene Blue Resort» προστίθεται στις εκταμιεύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ προς την ελληνική επιχειρηματικότητα, στις οποίες έχει προχωρήσει η Alpha Bank τα τελευταία δύο χρόνια.

Αποτελεί δε μία ακόμα απόδειξη της στήριξης της τράπεζας στον κλάδο του Τουρισμού, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της εμπειρίας φιλοξενίας στην Ελλάδα και του brand name της χώρας στο εξωτερικό.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι ο εκσυγχρονισμός με όρους καινοτομίας και πράσινης μετάβασης των υποδομών του «Sirene Blue Resort», ενός από τα πλέον ιστορικά και εμβληματικά ξενοδοχεία του Πόρου, υποστηρίζοντας έτσι την ποιοτική αναβάθμισή του σε κατηγορία (5*) πέντε αστέρων. Η συνολική επένδυση φτάνει τα 2,18 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 40% από την Alpha Bank (874.100 ευρώ), κατά 40% από το ΤΑΑ (874.100 ευρώ) και κατά 20% μέσω ίδιας συμμετοχής.

Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 11 Μαΐου, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, με τη συμμετοχή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί Επιχειρήσεις ΣΕΙΡΗΝΑ ΜΟΝ. ΑΕ», κ. Σπύρου Λάζαρη, παρουσία του διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο γενικός διευθυντής Retail Banking, κ. Ισίδωρος Πάσσας, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, κ. Σπύρος Ρεντετάκος και στελέχη από τη Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, τη Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και το Κατάστημα της Τράπεζας που συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης του δανείου.

Ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκος Μαντζούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή υπογραφή σηματοδοτεί την υλοποίηση μίας επένδυσης από μία μικρομεσαία επιχείρηση σε ένα μικρό νησί, τον Πόρο. Η υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα θα εκσυγχρονιστεί για να αναβαθμίσει το προϊόν της σε κατηγορία 5 αστέρων, ενσωματώνοντας, όμως, και παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και πρακτικές που βελτιώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Μία επένδυση όπως αυτή επομένως συμβάλλει συνολικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ενός μικρού νησιού της Ελλάδας και χαιρόμαστε που το Ταμείο Ανάκαμψης στηρίζει αυτές τις επιχειρηματικές κινήσεις».

Ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Alpha Bank, κ. Ισίδωρος Πάσσας, σχολίασε σχετικά: «Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνεχώς αναβαθμίζεται, με επενδύσεις σε «έξυπνες» και βιώσιμες τουριστικές μονάδες χαμηλού ενεργειακού κόστους και με πράσινο αποτύπωμα, αναβαθμίζοντας έτσι το τουριστικό προϊόν, αλλά και το “brand name” της χώρας μας. Η Alpha Bank, έχοντας τα κατάλληλα και έμπειρα Στελέχη, στέκεται αρωγός στα επενδυτικά σχέδια των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, παρέχοντας πολύτιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια της επένδυσης, ενώ, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του ‘Sirene Blue Resort’, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιοτική και γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, με μεθοδικό, ουσιαστικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη διαθέσιμους πόρους, στόχους και αναδυόμενες τάσεις (megatrends) της τουριστικής βιομηχανίας».

Ο Διευθυντής Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, κ. Σπύρος Ρεντετάκος τόνισε: «Η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου του ‘Sirene Blue Resort’ αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας στόχευσης, για στήριξη επενδυτικών πρωτοβουλιών που αναβαθμίζουν το brand της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής τραπεζικής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του ‘Sirene Blue Resort’ προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το τουριστικό προϊόν, ενώ παράλληλα συνιστά δυνατό πολλαπλασιαστή στην οικονομία του Πόρου. Η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις εγκριτικές διαδικασίες να είναι σχετικά απλές και γρήγορες, αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση του χρηματοοικονομικού κόστους, συνδράμοντας στην πορεία ωρίμανσης και επιτυχίας των επιχειρηματικών προσδοκιών».

Τέλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί Επιχειρήσεις ΣΕΙΡΗΝΑ ΜΟΝ. ΑΕ» κ. Σπύρος Λάζαρης, δήλωσε:

«Σε μία περίοδο ανοδικών επιτοκίων, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας παρέχει στον επενδυτή ένα δάνειο σχεδόν άτοκο, δημιουργώντας μία τεράστια ευκαιρία για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη μίας μικρομεσαίας επιχείρησης σαν την δικιά μας. Με την πολύτιμη βοήθεια του Ταμείου και της Alpha Bank μετατρέπουμε το ‘Sirene Blue Resort’ από ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τον ενεργειακό και ψηφιακό εκσυγχρονισμό του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του project, αλλά και τους ανθρώπους της Alpha Bank για την καθοριστική συμβολή τους στην πρωτοβουλία αυτή, που θα φέρει μία νέα εποχή για το ξενοδοχείο μας, το τουριστικό προϊόν και την οικονομία του Πόρου».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024