Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Costa Navarino εκδίδει απολογισμό βιωσιμότητας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του GRI G4
Περιβάλλον

Η Costa Navarino εκδίδει απολογισμό βιωσιμότητας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του GRI G4

Η Costa Navarino ξεκινά έναν ανοιχτό διάλογο με τους συνεργάτες της, τους τοπικούς φορείς, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ κ.ά., με σκοπό να καταγράφουν οι απόψεις σχετικά με τη σημαντικότητα μιας σειράς θεμάτων βιωσιμότητας.

Η ΤΕΜΕΣ ΑΕ, φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, στοχεύει να είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο του τουρισμού που θα προχωρήσει στην έκδοση απολογισμού βιωσιμότητας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Global Reporting Initiative (GRI) G4.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η Costa Navarino ξεκινά έναν ανοιχτό διάλογο με τους συνεργάτες της, τους τοπικούς φορείς, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ κ.ά. Σκοπός του διαλόγου αυτού, που πραγματοποιείται με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, είναι να καταγράφουν οι απόψεις σχετικά με τη σημαντικότητα μιας σειράς θεμάτων βιωσιμότητας. Μέσω του διαλόγου θα καθοριστούν οι τομείς που αντικατοπτρίζουν τις σημαντικές οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδράσεις της Costa Navarino.

Το αποτέλεσμα του διαλόγου που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, θα καθορίσει το περιεχόμενο του πρώτου απολογισμού βιωσιμότητας της ΤΕΜΕΣ, καθώς θα αναδείξει τα σημαντικότερα θέματα που σχετίζονται με την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική δραστηριότητα της Costa Navarino.

Ο πρώτος απολογισμός βιωσιμότητας αναμένεται να εκδοθεί το καλοκαίρι του 2016 και θα περιλαμβάνει στοιχεία από τη λειτουργία του 2015. Θα είναι διαθέσιμος σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, ενώ θα παρουσιαστεί στο κοινό μέσα από ειδικές εκδηλώσεις.

Η έκδοση του πρώτου απολογισμού βιωσιμότητας αποτελεί ένα ορόσημο στην προσπάθεια της Costa Navarino για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης βασισμένου στις αρχές της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής αειφορίας.

Μέσω του απολογισμού βιωσιμότητας, αφηρημένες έννοιες όπως η “προστασία του περιβάλλοντος”, γίνονται απτές και σαφείς προωθώντας την κατανόηση και τη συνεργασία. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος τρόπος παρουσίασης των στοιχείων με βάση τις κατευθύνσεις του Global Reporting Initiative (GRI) G4, καθιστά τις πληροφορίες του απολογισμού προσβάσιμες και συγκρίσιμες βοηθώντας τόσο την εταιρεία να αναπτύξει μια αποτελεσματική στρατηγική βιωσιμότητας, όσο και τους συνεργάτες της να είναι καλύτερα πληροφορημένοι όταν λαμβάνουν αποφάσεις.

Η Costa Navarino, έχει άλλωστε θέσει τον σεβασμό για το περιβάλλον στον πυρήνα της φιλοσοφίας της ήδη από την αρχή της λειτουργίας της. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργούνται υποδομές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν τον φυσικό πλούτο και την αυθεντική φυσιογνωμία της περιοχής για τις οποίες επενδύθηκε πάνω από το 10% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου. Με το 90% της συνολικής έκτασης αφιερωμένο στο πράσινο και το κτιριακό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων να είναι 50% μικρότερο από το επιτρεπόμενο που ορίζεται από το Νόμο, προχωρήσαμε στη λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού 12 MWp που καλύπτει όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες σε ηλεκτρινή ενέργεια και τη δημιουργία του ερευνητικού κέντρου για την κλιματική αλλαγή Navarino Environmental Observatory (NEO), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και την Ακαδημία Αθηνών. Παράλληλα, η Costa Navarino σχεδιάζει και υλοποιεί εκτεταμένα προγράμματα για την προστασία του οικοσυστήματος και των απειλούμενων ειδών, σε συνεργασία με το σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024