Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΗ International Hotels δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικά θέματα

Η International Hotels δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικά θέματα

Η δεύτερη ετήσια συνάντηση “Μήνας περιβαλλοντικής Δράσης Ξενοδοχείων” (HEAM) πραγματοποιείται σε ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Η οργάνωση και ο συντονισμός της πρωτοβουλίας αυτής ανήκουν […]

Η δεύτερη ετήσια συνάντηση “Μήνας περιβαλλοντικής Δράσης Ξενοδοχείων” (HEAM) πραγματοποιείται σε ξενοδοχεία σε ολόκληρο<...> τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Η οργάνωση και ο συντονισμός της πρωτοβουλίας αυτής ανήκουν στην International Tourism Partnership (ITP) στα πλαίσια του ξενοδοχειακού της προγράμματος “Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία των Διεθνών Ξενοδοχείων” (IHEI).

Η HEAM έχει σκοπό να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον του προσωπικού και των επισκεπτών των ξενοδοχείων, καθώς και των τοπικών κοινοτήτων σχετικά με τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν διάφορες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο. Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, η HEAM προτρέπει τα ξενοδοχεία να εμπλέξουν τους μετόχους σε δραστηριότητες, που όχι μόνο επιδεικνύουν την ανάγκη για υπεύθυνο τουρισμό, αλλά και που παρουσιάζουν τις πρακτικές και καινοτόμες δράσεις που ήδη έχουν αναλάβει τα ξενοδοχεία παγκοσμίως.

Με βάση την επιτυχία της πρώτης HEAM, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 700 ξενοδοχεία από όλο τον κόσμο, το πρόγραμμα για το 2004 αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση. Οι δραστηριότητες χωρίζονται θεματικά:

  • Πρακτικές περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες
  • Περιβαλλοντική ευαισθησία/ εκπαίδευση και
  • Παγκόσμια περιβαλλοντικά προγράμματα.

Τα προγράμματα που έχουν οριστεί για τον μήνα Σεπτέμβριο για τα ξενοδοχεία μέλη περιλαμβάνουν:

Ασία και Αφρική:
Οι δραστηριότητες στο Sheraton Resort στο Hammamet της Τυνησίας, θα κορυφωθούν με την διοργάνωση δεντροφύτευσης σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ο χώρος που περιβάλλει το ξενοδοχείο θα διαμορφωθεί με την φύτευση φοινικόδεντρων που καλλιεργούνται στο θερμοκήπιο του ξενοδοχείου.

Ευρώπη και Μέση Ανατολή:
Το Sheraton Hotel & Resort, στην πόλη Doha του Qatar, θα συμμετάσχει στον καθαρισμό ενός νησιού με σκοπό την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την δραστηριοποίηση της τοπικής κοινότητας σε σχέση με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών `Clean Up the World`.

Οι δραστηριότητες των ξενοδοχείων Radisson SAS στην Φινλανδία περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στην εθνική εκστρατεία για την διατήρηση της ενέργειας. Τα ξενοδοχεία θα παρουσιάζουν καθημερινά επί μία εβδομάδα μια διαφορετική μορφή ενέργειας και θα δίνουν συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας σε επισκέπτες και εργαζόμενους.

Καραϊβική και Αμερική:
Τα ξενοδοχεία Accor στην Βραζιλία θα συμμετάσχουν στο Φόρουμ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, το οποίο περιλαμβάνει επισκέψεις σε κέντρα επεξεργασίας λυμάτων που βοηθούν τους επισκέπτες να κατανοήσουν την επιβάρυνση που προκαλούν τα απορρίμματα στο περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα του Φόρουμ, 500 τόνοι απορριμμάτων από ξενοδοχεία της Βραζιλίας δίδονται ετησίως για ανακύκλωση.

Το Four Seasons Resort στο Palm Beach της Florida, θα παρουσιάσει το έργο της δικής του “Green Team” κατά τη διάρκεια του μήνα, με ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ανακύκλωση σε τοπικά σχολεία, νοσοκομεία και παιδικές λέσχες.

Αξίζει να τονιστεί, τέλος ότι η HEAM δημιουργήθηκε ως απάντηση στην επιθυμία των μελών της ITP να επιδείξουν και να ενθαρρύνουν πρακτικές και καινοτόμες τουριστικές δραστηριότητες από τα ξενοδοχεία. Οι επισκέπτες των ξενοδοχείων ενθαρρύνονται να ρωτάνε ποιες δραστηριότητες ή προγράμματα πραγματοποιούνται και με ποιο τρόπο μπορούν να συμβάλλουν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024