Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΗ Κυπριακή ξενοδοχία οπισθοδρομεί

Η Κυπριακή ξενοδοχία οπισθοδρομεί

Συζήτηση επί των αναλυτικών εκθέσεων για τα πεπραγμένα του προηγούμενου χρόνου, καθώς και ανασκοπήσεις στις κυριότερες τουριστικές εξελίξεις, όπως και εκτιμήσεις για τις προοπτικές του 2005 πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των Ετήσιων Γενικών Συνελεύσεων του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και της Ένωσης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΕΞΕΚ)

Συζήτηση επί των αναλυτικών εκθέσεων για τα πεπραγμένα του προηγούμενου χρόνου, καθώς και ανασκοπήσεις στις κυριότερες τουριστικές εξελίξεις<...>, όπως και εκτιμήσεις για τις προοπτικές του 2005 πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των Ετήσιων Γενικών Συνελεύσεων του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και της Ένωσης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΕΞΕΚ), που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2004.

Πιο συγκεκριμένα, οι Πρόεδροι του ΣΤΕΚ και της ΕΞΕΚ κ.κ. Ρένος Σολομίδης και Aκης Βαβλίτης αντίστοιχα, αναφέρθηκαν σε συντομία στους κυριότερους ανασταλτικούς παράγοντες, εξωγενείς και εσωγενείς, που επενεργούν αρνητικά στην παραπέρα αναπτυξιακή πορεία της τουριστικής και ιδιαίτερα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας του τόπου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την πρόσφατη εργατική σύμβαση, τον οξύτατο διεθνή ανταγωνισμό τιμών, το ψηλό λειτουργικό κόστος σε συνάρτηση με την χαμηλή παραγωγικότητα, τις επιπτώσεις από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και άλλων προϊόντων, την εντεινόμενη τάση των ταξιδιωτών να επιλέγουν τους φθηνότερους προορισμούς, καθώς και την παρατηρούμενη οπισθοδρόμηση της τουριστικής Κύπρου για διακοπές `value for money`.

Επίσης, έγινε αναφορά στα πολλά και χρονίζοντα διαρθρωτικά προβλήματα και ελλείψεις της τουριστικής υποδομής και του τουριστικού προϊόντος, όπως είναι τα αεροδρόμια, μαρίνες, καζίνο, δομημένο και φυσικό περιβάλλον, ηχητική και οπτική ρύπανση, καθαριότητα, επαγγελματισμός, αναδιοργάνωση του ΚΟΤ, ανεξαρτητοποίηση του τουριστικού μάρκετινγκ, προώθηση του εσωτερικού τουρισμού και άλλα συναφή θέματα.

Συζητήθηκε επίσης, η ταχύρυθμη αύξηση των κλινών γιατί από 131.000 που προνοούνται μέχρι το 2010 στο Στρατηγικό Σχέδιο, με στόχο αφίξεις 3,5 εκατ., σήμερα ήδη υπάρχουν 97.911 κλίνες και προβλέπεται να προστεθούν περίπου άλλες 40.000 ως κίνητρο για τη δημιουργία γηπέδων γκολφ.

Καταληκτικά, στις Συνελεύσεις του ΣΤΕΚ και ΕΞΕΚ εκφράσθηκε η πολύ έντονη ανησυχία των Μελών για την συνεχιζόμενη αρνητική πορεία της ξενοδοχίας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να διαθέτει σήμερα η Κύπρος μίαν ασθμαίνουσα ξενοδοχειακή βιομηχανία, που επιμετρά πολύ χαμηλή έως αρνητική επικερδότητα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024