Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ νέα γαστρονομική ταυτότητα του Makedonia Palace διά χειρός του Executive Chef Σωτήρη Ευαγγέλου
Γαστρονομία

Η νέα γαστρονομική ταυτότητα του Makedonia Palace διά χειρός του Executive Chef Σωτήρη Ευαγγέλου

Στη νέα εποχή του Makedonia Palace η ποιότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της γαστρονομικής του ταυτότητας, η οποία αποτυπώνεται μέσα από αυθεντικές προτάσεις, εμπνευσμένες και σερβιρισμένες σε επίπεδο one-on-one και προτάσεις για συγκεκριμένα nutritional habits, πχ. vegetarian, vegan, koser κ.λπ.

Μια νέα πεντάστερη γαστρονομική εμπειρία είναι έτοιμο να προσφέρει το πλήρως ανακαινισμένο Makedonia Palace με την υπογραφή του κορυφαίου chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Ο πολυβραβευμένος chef, που ξεδιπλώνει το γευστικό ρεπερτόριό του στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, επιμελείται, πλέον, όλων των μενού του εμβληματικού ξενοδοχείου και διαμορφώνει ουσιαστικά τη σύγχρονη γαστρονομική του ταυτότητα.

Ο κ. Ευαγγέλου είναι θιασώτης της αυθεντικής ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας που βασίζεται σε άριστης ποιότητας τοπικά, αυθεντικά υλικά, δίνοντας έμφαση στις αναλλοίωτες και εξαιρετικές γεύσεις.

Η κεντρική φιλοσοφία του διακεκριμένου chef βασίζεται στη μοναδικότητα των καθαρών γεύσεων της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας και στη δυναμική των αυθεντικών πρώτων υλών, κάτι το οποίο φροντίζει να “απεικονίζεται” και στα πιάτα του, είτε αυτά σερβίρονται στο Salonica Restaurant είτε μεταμεσονύκτια μέσω της υπηρεσίας room service. Οι δημιουργίες του, βασισμένες στη διεθνή και εγχώρια εμπειρία του, αντανακλούν με τον πλέον απόλυτο τρόπο τον πλούτο και την αφθονία των ελληνικών προϊόντων.

O ίδιος αναφέρει ότι δεν είναι υπέρμαχος της αποδόμησης του φαγητού, ούτε της μοριακής κουζίνας και όλων των trends που “μπερδεύουν” τα μάτια του ανθρώπου που βρίσκεται μπροστά σε ένα πιάτο. “Θέλουμε ο πελάτης να καταλαβαίνει τι είναι αυτό που θα φάει και η έκπληξή του να προέρχεται καθαρά από την ποιότητα και τη γεύση. Όχι από την όψη και την εικόνα. Επιδιώκουμε η μοναδικότητα και η αυθεντικότητά μας να προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες” τονίζει ο κ. Ευαγγέλου.
 
Στη νέα εποχή του Makedonia Palace, λοιπόν, η ποιότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της γαστρονομικής του ταυτότητας, η οποία αποτυπώνεται μέσα από αυθεντικές προτάσεις, εμπνευσμένες και σερβιρισμένες σε επίπεδο one-on-one και προτάσεις για συγκεκριμένα nutritional habits, πχ. vegetarian, vegan, koser κ.λπ.


Salonica Restaurant.

Ο έμπειρος σεφ θα επιμελείται όλα τα food services του Makedonia Palace και συγκεκριμένα το μενού των εστιατορίων Salonica Restaurant και Navona, του Enatos, τις υπηρεσίες catering του ξενοδοχείου, το μενού του 24ωρου room service, το μενού όλων των συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων, καθώς και το μενού στο Κτήμα Δέδα.

Το Salonica Restaurant, το ένα από τα τρία εστιατόρια του Makedonia Palace, είναι έτοιμο να μεταφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που ξεφεύγει κατά πολύ από τα στενά πλαίσια ενός εστιατορίου ξενοδοχείου. Το μοναδικό αυτό εστιατόριο “καλωσορίζει” τους επισκέπτες του με πλούσιες και βραβευμένες γευστικές προτάσεις πρωινού, ενώ, από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσφέρει lunch & dinner αντίστοιχα.

Στο Navona, το ιταλικό all-day εστιατόριο του ξενοδοχείου, κυριαρχούν οι γεύσεις που σε ταξιδεύουν στη μαγευτική γειτονική χώρα, ενώ δε λείπουν και οι θεματικές ημέρες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Tο πολυαναμενόμενο Enatos, που θα ανοίξει τις πόρτες του το φθινόπωρο, θα είναι ένα εστιατόριο βασισμένο σε ένα ιδιαίτερο concept που θα το τοποθετήσει ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής -και όχι μόνο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023