Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚλειστό από την Πρωτοχρονιά το Makedonia Palace
Ξενοδοχεία

Κλειστό από την Πρωτοχρονιά το Makedonia Palace

Χωρίς προειδοποίηση, στις 31 Δεκεμβρίου, το ξενοδοχείο Makedonia Palace ανέστειλε τη λειτουργία του. Αναμένεται να ανοίξει και πάλι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών διαγωνισμού, η οποία αναμένεται στις 25 Ιανουαρίου.

Οι 120 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης Makedonia Palace βρίσκονται μετέωροι, ύστερα από τη αναστολή της λειτουργίας του την παραμονή του Νέου Έτους, καθώς ούτε η διοίκηση του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που διαχειριζόταν μέχρι πρότινος το ξενοδοχείο, αλλά ούτε και η διοίκηση του ΙΚΑ, που είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, δεν τους παρείχαν την όποια ενημέρωση για το μέλλον τους.

Τα παραπάνω δήλωσαν εργαζόμενοι του ξενοδοχείου σε σχετική συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης- Πιερίας- Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ). Στη συνέντευξη εκφράστηκε έντονη κριτική για τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία καθυστέρησε τις διαδικασίες διεθνούς διαγωνισμού για μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου. Επίσης εκφράστηκε η υπόνοια ότι πρόθεση του ΙΚΑ είναι η πώληση αυτού που πολύ σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, κ. Κυριάκος Τσιαούσης, υποστήριξε ότι ήδη από χθες το μεσημέρι, “διευθυντικά στελέχη ειδοποίησαν εργαζόμενους να πάνε να υπογράψουν τις απολύσεις τους”.

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, επεσήμανε ότι, αν και προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το ξενοδοχείο, πολλοί εργαζόμενοι υπέγραψαν δηλώσεις, με τις οποίες παραιτούνταν -μεταξύ άλλων- από την όποια απαίτηση για την πληρωμή αποζημίωσης απόλυσης από τον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη, δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας του.

Το σκεπτικό της κίνησης υπογραφής των δηλώσεων ήταν ότι, με αυτές στα “χέρια” του, ο όμιλος δεν θα καταγγείλει τις συμβάσεις εργασίας και θα συνεχιστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι τις 25/1, όταν αναμένεται ν’ αναδειχθεί ο προσωρινός μισθωτής. “Ο όμιλος, όμως, δε θεώρησε ότι οι δηλώσεις αυτές τον κατοχυρώνουν. Είμαστε έτοιμοι, εφόσον φυσικά το επιθυμούν οι εργαζόμενοι, να προσφύγουμε στα δικαστήρια”, τόνισε ο κ.Τσαραμπουλίδης.

Εν τέλει, το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό, με προοπτική να επαναλειτουργήσει -με τον νέο μισθωτή και τους επαναπροσληφθέντες- εντός του Φεβρουαρίου (πιθανότατα στο πρώτο δεκαήμερο), όπως διευκρίνισε ο κ. Σπυρόπουλος. Αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του προαναφερθέντος διαγωνισμού, η οποία αναμένεται στις 25 Ιανουαρίου.

Στελέχη του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη ανέφεραν ότι οι συμβατικές υποχρεώσεις του σε σχέση με το Makedonia Palace έληξαν στις 31/10, αλλά βάσει της δυνατότητας τρίμηνης παράτασης που δίδει ο νόμος, η αποχώρησή του μετατέθηκε για τις 13/1/2013. Κατά συνέπεια, το κλείσιμο του ξενοδοχείου στις 31/12, ώστε να προηγηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αποχώρηση, ήταν αναγκαίο, αφού δε βρέθηκε η απαραίτητη νομική λύση, που να επιτρέπει τη συνέχιση της εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου.

Τέλος, τα στελέχη του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη δήλωσαν ότι “μεγαλοξενοδόχοι και μεγαλοεπιχειρηματίες στον επισιτισμό – τουρισμό απολαμβάνουν ένα σωρό προνόμια και αυξάνουν την κερδοφορία τους, με τη στήριξη των κυβερνήσεων και του νομοθετικού πλαισίου που τους έχουν εξασφαλίσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλά και με την ενεργητική στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024