Τελευταία νέα
HomeΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΜουσικές του κόσμου στο Sani Festival
Σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής στη Χαλκιδική

Μουσικές του κόσμου στο Sani Festival

Βραδιές γεμάτες μαγικούς ήχους υπόσχεται και φέτος το Sani Festival, που σε μια ξεχωριστή τοποθεσία στο Λόφο της Σάνης, απογειώνει το νου με μουσικές που χτυπούν στον παλμό του κόσμου […]

Βραδιές γεμάτες μαγικούς ήχους υπόσχεται και φέτος το Sani Festival, που σε μια ξεχωριστή τοποθεσία στο Λόφο της Σάνης, απογειώνει το νου με μουσικές που<...> χτυπούν στον παλμό του κόσμου όλου. Jazz on the Hill, Sounds of the World, Music on Film vs Film on Music, Sani Classic είναι οι ενότητες που θα φιλοξενήσουν σημαντικά ονόματα της διεθνούς σκηνής, που κόντρα στο σκοτεινούς καιρούς επιμένουν να ανοίγουν φωτεινούς δρόμους στη δημιουργία.

Όπως επισημαίνει η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, κα Όλγα Ταμπουρή – Μπάμπαλη, “στόχος μας είναι να συνεχίζουμε, με περισσότερο πάθος από ποτέ, την προώθηση μιας ποιοτικής καλλιτεχνικής έκφρασης, αντιστεκόμενοι σθεναρά στην επικίνδυνη τάση στροφής, που εμφανίζεται πιο έντονα σε καιρούς οικονομικών δυσχερειών, σε μια μαζική κουλτούρα φθηνής, κακής ποιότητας. Όταν στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου ξεκινούσα το στήσιμο του καλλιτεχνικού προγράμματος του φετινού Sani Festival, στόχος μου ήταν να επικεντρωθώ κυρίως στην ευρωπαϊκή ΅ματιάΆ πάνω στη μουσική και την κινηματογραφία. Αυτή η ιδέα που αποτέλεσε ένα ακόμη κριτήριο για την επιλογή των καλλιτεχνών φαίνεται σήμερα -μεσούσης της κρίσης που δοκιμάζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλα ευρωπαικά κράτη, καθώς και την ίδια την ταυτότητα και συνοχή των χωρών αυτών- περισσότερο επίκαιρη από ποτέ”.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024