Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θ. Νιτσιάκος
Ξενοδοχία

Νεκρός σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θ. Νιτσιάκος

Ο Θ. Νιτσιάκος είχε τη γνωστή ομώνυμη εταιρεία πτηνοτροφίας και δραστηριοποιούνταν επίσης στον τουρισμό (ως Θ. Νιτσιάκος ΑΕ Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις) με το ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα και το Marilena Premium Hotel στην Κέρκυρα.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος από τροχαίο, καθώς το ΙΧ που οδηγούσε έπεσε σε χαράδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα έγινε στην Ηπειρο, στο χωριό Αετομηλίτσα απ’ όπου καταγόταν, όταν ο 76χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων. Τη σορό του άτυχου άντρα παρέλαβε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας και στη συνέχεια ασθενοφόρο. Ο Θ. Νιτσιάκος απεγκλωβίστηκε χωρίς  τις αισθήσεις του.

Ο Θ. Νιτσιάκος είχε τη γνωστή ομώνυμη εταιρεία πτηνοτροφίας και δραστηριοποιούνταν επίσης στον τουρισμό με το ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα. Στον Όμιλο Νιτσιάκος ΑΒΕΕ, ως Θ. Νιτσιάκος ΑΕ Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, ανήκουν τα ξενοδοχεία Hotel Du Lac Congress Center & Spa στα Γιάννενα και το Marilena Premium Hotel στο Πυργί της Κέρκυρας. Επικεφαλής των ξενοδοχείων βρίσκεται η κόρη του κα Αγγελική Νιτσιάκου, η οποία έχει σπουδάσει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Το Hotel Du Lac Congress Center & Spa στα Γιάννενα βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1999 και πραγματοποίησε ριζική ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε το 2010. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο με 170 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, δύο εστιατόρια και μπαρ, σαλόνια με θέα στη λίμνη, χώρους πολλαπλών χρήσεων, ένα αυτόνομο συνεδριακό κέντρο και ένα κέντρο ευεξίας και χαλάρωσης.

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25 Μαρτίου 1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας. Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα. Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του. Έκτοτε διεύρυνε την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου, που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι “θρηνεί τον ξαφνικό θάνατο του ξεχωριστού μέλους του Θεόδωρου Νιτσιάκου”. “Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν ένα ‘φαινόμενο’ επιχειρηματία. Ευφυής, δυναμικός, μεθοδικός, ακούραστος, με όραμα και γνώσεις. Ο Σύνδεσμος μας είναι φτωχότερος σήμερα. Η βιομηχανία, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά σε όλη την Ελλάδα είναι φτωχότερη σήμερα. Ο τουρισμός μας είναι φτωχότερος σήμερα. Η κοινωνία μας είναι φτωχότερη σήμερα”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΙΠΙ και ο πρόεδρος του, με τη σειρά τους, εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, αλλά και στην ευρύτερη οικογένεια των εκατοντάδων εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων Νιτσιάκος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024
05/04/2024