Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΝέος Executive Chef στο Hilton Αθηνών
Γαστρονομία

Νέος Executive Chef στο Hilton Αθηνών

Ως Executive Chef του Hilton Αθηνών, ο Δημήτρης Μελεμενής βάζει τη δική του 'πινελιά' στα εστιατόρια 'Βυζαντινό', 'Galaxy' και 'Oasis Pool Bar & Grill'.

Ο κ. Δημήτρης Μελεμενής είναι ο νέος executive chef του Hilton Αθηνών. Έπειτα από μακρά θητεία σε διάφορα ξενοδοχεία Hilton της Ευρώπης, ο κ. Μελεμενής διαδέχεται επάξια τον κ. Γιάννη Μανίκη, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στο ξενοδοχείο Hilton Istanbul Bomonti στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ταλαντούχος Δημήτρης Μελεμενής ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της Γαστρονομίας το 1994 σπουδάζοντας τη Μαγειρική Τέχνη στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΣΤΕ Ρόδου & Αναβύσσου) και, αφού πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση σε διάφορα ξενοδοχεία της Ελλάδας, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole d’ Hotellerie et de Tourisme “Alexandre Dumas” στο Στρασβούργο. Η εμπειρία του στην αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton ξεκίνησε από το Hilton Rhodes Resort στη Ρόδο. Εν συνεχεία εργάστηκε στο ξενοδοχείο Hilton Copenhagen Airport στην Κοπεγχάγη και έπειτα στο ξενοδοχείο The Trafalgar Hilton στο Λονδίνο και στο Hilton Sofia στη Σόφια. Η αγάπη του για τα ταξίδια και η επιθυμία του για συνεχή διεύρυνση των οριζόντων του, τον έφεραν στα κρουαζιερόπλοια της Celebrity Cruises όπου εργάστηκε ως Executive Chef ταξιδεύοντας σε όλον τον κόσμο.

Επέστρεψε στην Ελλάδα για να μπει στην ομάδα του ξενοδοχείου Costa Navarino, όπου κι εργάστηκε για δύο χρόνια, αρχικά ως Complex Executive Sous Chef κι εν συνεχεία ως Complex Executive Chef.

Ως Executive Chef του Hilton Αθηνών, ο κ. Μελεμενής βάζει τη δική του “πινελιά” στα εστιατόρια “Βυζαντινό”, “Galaxy” και “Oasis Pool Bar & Grill”. Με έμφαση στις καλές πρώτες ύλες και στην άριστη τεχνική, ο Δημήτρης Μελεμενής προτιμάει εποχικά προϊόντα στο ποιοτικό τους αποκορύφωμα, εστιάζει στο μεγαλείο της απλότητας και προσανατολίζεται στη δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα χωρίς να απορρίπτει ενδιαφέρουσες διεθνείς επιρροές που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα. Στόχος του είναι να διατηρήσει την εξέχουσα θέση που κατέχει το Hilton Αθηνών στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης, βάζοντας συγχρόνως τη δική του σφραγίδα, ώστε να προσφέρει μια αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία.

Ο Δημήτρης Μελεμενής, νέος executive chef του Hilton Αθηνών (φωτογραφία: Γιώργος Βδοκάκης).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024