Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαNŌSTOS: Στην Σέριφο το πρώτο βιώσιμο boutique ξενοδοχείο
Ξενοδοχεία

NŌSTOS: Στην Σέριφο το πρώτο βιώσιμο boutique ξενοδοχείο

Το Nōstos Boutique Hotel αποτελεί ένα βιώσιμο ξενοδοχείο στη Σέριφο όπου οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά του νησιού, σε ένα περιβάλλον με σεβασμό προς την τοπική κοινότητα και τη φύση.

Το γραφικό νησί της Σερίφου καλωσορίζει το πρώτο βιώσιμο boutique ξενοδοχείο, το  NŌSTOS Boutique Hotel Serifos, τον Ιούλιο του 2023. Το εν λόγω ξενοδοχείο αποτελείται από 17 δωμάτια και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την παραλία, τα Λιβαδάκια.

Αυτό που κάνει το Nōstos Boutique Hotel να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι δημιουργήθηκε με βιώσιμο τρόπο. Το κτίριο είχε προηγούμενη ταυτότητα ως οικογενειακή πανσιόν από τον «Αρχαίο», όπως ήταν γνωστός ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη, Κ. Χάρη Σπυριδάκου. Τώρα, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου (ο Harrys και η Bianca) μετέτρεψαν το κατάλυμα σε ένα κομψό ξενοδοχείο πλήρως βιώσιμο και χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, ντόπιους αρχιτέκτονες και εξειδικευμένους σχεδιαστές δίνοντάς του μια τοπική προσωπικότητα με διεθνή αίσθηση και αισθητική.

Έχει δοθεί έμφαση στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εργασιών με την εφαρμογή μιας διπλής στρατηγικής:

  1. μείωση των εκπομπών όσο το δυνατόν περισσότερο
  2. οριστική εξάλειψη των αναπόφευκτων εκπομπών CO2 που παράγονται

Αυτό επιτυγχάνεται με την επένδυση σε εφαρμογές καθαρής τεχνολογίας στο κτίριο (θερμομόνωση κτιρίου, νέα συστήματα εναλλασσόμενου ρεύματος σε όλους τους χώρους, αντλίες θερμότητας, ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή με σύστημα net-meeting) και με τη συνεργασία με την ελβετική Climeworks, για μόνιμη λήψη, αφαίρεση και με ασφάλεια αποθηκεύει υπόγεια περίσσεια CO₂ από τον αέρα, ώστε να μην μπορεί πλέον να συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.

Οι ιδιοκτήτες συνεργάστηκαν με την αρχιτεκτονική ομάδα της εταιρείας C-O Lab, με έδρα την Αθήνα και τη Σέριφο. Οι αρχιτέκτονες επιλέχθηκαν λόγω των γνώσεων τους για το νησί και χρησιμοποιώντας στοιχεία σχεδιασμού που έχουν μια ιστορία να πουν.

Έχουν δημιουργηθεί τέσσερις διαφορετικοί τύποι δωματίων: maxi, cozy δίκλινα, cozy τρίκλινα και μίνι. Συνολικά υπάρχουν 15 δωμάτια και δύο σουίτες. Τα δωμάτια Maxi διαθέτουν τζακούζι για να προσθέσετε μια αίσθηση ξεκούρασης στη διαμονή. Οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση για το μίνι δωμάτιο συμπεριλαμβανομένων των φόρων και του πρωινού.

To Nōstos Boutique Hotel προετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του τον Ιούλιο του 2023, ώστε να απολαύσουν το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024