Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΟδηγό υγιεινής για τους χώρους τροφίμων στα ξενοδοχεία εξέδωσε ο ΕΦΕΤ

Οδηγό υγιεινής για τους χώρους τροφίμων στα ξενοδοχεία εξέδωσε ο ΕΦΕΤ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας, που ήδη καταβάλλεται για την τήρηση των απαραίτητων προδιαγραφών ασφάλειας και υγιεινής από όλες τις επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου, ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην έκδοση οδηγού υγιεινής […]

Στο πλαίσιο της προσπάθειας, που ήδη καταβάλλεται για την τήρηση των απαραίτητων προδιαγραφών ασφάλειας και υγιεινής από όλες τις επιχειρήσεις του<...> ξενοδοχειακού κλάδου, ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην έκδοση οδηγού υγιεινής για τους χώρους των τροφίμων των ξενοδοχείων.

Συγκεκριμένα, στον οδηγό υγιεινής, όπως αναφέρεται σε χτεσινή σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρονται λεπτομερώς όλες οι απαιτήσεις υγιεινής, που πρέπει να εφαρμόζονται στους χώρους τροφίμων των ξενοδοχείων, με σκοπό την διασφάλιση της ασφάλειας, της υγιεινής και της ποιότητας των παρεχομένων τροφίμων.

Ο οδηγός υγιεινής προσδιορίζει τους πιθανούς κινδύνους επιμόλυνσης των τροφίμων κατά την προετοιμασία, το ψήσιμο και το σερβίρισμα και προτείνει τους απαιτούμενους όρους υγιεινής, αλλά και τις διαδικασίες, που πρέπει να τηρούνται στους χώρους τροφίμων των ξενοδοχείων, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην πρόληψη των δυσάρεστων διατροφικών γεγονότων. Οι όροι αυτοί και οι διαδικασίες αποτελούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τις μικρομεσαίες και εποχικές επιχειρήσεις και γίνονται πιο απαιτητικοί σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Η εφαρμογή των όρων υγιεινής, όπως περιγράφονται στον οδηγό υγιεινής, η εφαρμογή των συστημάτων αυτοελέγχου από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και η εκπαίδευση του προσωπικού τους, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του ΕΦΕΤ (εκπαίδευση σε βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων) διαμορφώνουν ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο προστασίας για τον Έλληνα αλλά και για τον ξένο επισκέπτη και συμβάλλουν στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στη χώρα μας.

Επισημαίνεται ότι ο συγκεκριμένος οδηγός διανέμεται δωρεάν από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος στα μέλη του, αλλά είναι διαθέσιμος και από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024