Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠεριβαλλοντικές δράσεις από το ξενοδοχείο Irene Palace
Συνεργασία παδιών από διαφορετικά σχολεία και χώρες με θέμα το περιβάλλον

Περιβαλλοντικές δράσεις από το ξενοδοχείο Irene Palace

Οι δράσεις για το περιβάλλον στο Irene Palace έχουν εκπαιδευτικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, με αυθεντικά και παραδοσιακά στοιχεία.

Με ξεχωριστό τρόπο τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο ξενοδοχείο Irene Palace στα Κολύμπια Ρόδου. Τον πρώτο λόγο είχαν τα παιδιά από γειτονικά σχολεία που συνεργάστηκαν με τα παιδιά – πελάτες του ξενοδοχείου από διαφορετικές χώρες, δίνοντας τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα σε μια δράση εκπαιδευτική με κοινωνική ευθύνη.

Έτσι, το πρωί της 5ης Ιουνίου, συναντήθηκαν τα παιδιά του ξενοδοχείου με παιδιά από το Κολλέγιο Ρόδου, τον διευθυντή κ. Βλάση Ναπολέοντα και τους δασκάλους τους και με παδιά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, τον διευθυντή κ. Τάσο Κασιώτη και αντίστοιχα δασκάλους συνοδούς, για να ξεκινήσουν την περιβαλλοντική περιπέτεια που σχεδίασε η ομάδα της διοίκησης του ξενοδοχείου με το τμήμα ψυχαγωγίας.

Όλοι μαζί, οι μαθητές και τα παιδιά του mini club από διάφορες χώρες της Ευρώπης, καθάρισαν τις όχθες του ποταμού Λουτάνη από πεταμένα άχρηστα αντικείμενα. Ακολούθησε ένα παιχνίδι, όπου με πολύ εκφραστικό τρόπο τα παιδιά δεσμεύτηκαν για τη φροντίδα τους στο περιβάλλον με τη “σφραγίδα” τους.

Το ζεστό ψωμί από τον ξυλόφουρνο, με τα παραδοσιακά μυρωδικά, ήταν το κολατσιό μετά την επιχείρηση καθαριότητας. Τα παιδιά είδαν από κοντά το παραδοσιακό ζύμωμα, ευχήθηκαν στο νεογέννητο γαϊδουράκι του ξενοδοχείου (μόλις 2 ημερών), μάζεψαν τα φρέσκα αυγά από τις κότες, τάισαν τα ζωάκια και στη συνέχεια βίωσαν τη σπάνια στις ημέρες μας εμπειρία του κουρέματος του προβάτου. Ακολούθησε γεύμα στη βεράντα, ο φάκελος του ξενοδοχείου με υλικό, δώρα και to πιστοποιητικό συμμετοχής, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, καταγραφή των εντυπώσεων και πολλές κουβέντες για όσα είδαν. Υποστηρικτής στη δράση ήταν η εταιρεία Σ.Γ. Τσιμέτας.

Το Irene Palace στα Κολύμπια, περιλαμβάνει στις αξίες του την προστασία του περιβάλλοντος, γι’αυτό φροντίζει η λειτουργία του καθημερινά να γίνεται με φιλικό προς αυτό τρόπο, σε κάθε επίπεδο και με αρκετές δράσεις μέσα στο χρόνο. Ετησίως βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία, για την καθαρότητα της παραλίας και της θάλασσας και αναπτύσσει πολλές δράσεις.

Η συνεργασία παδιών από διαφορετικά σχολεία και χώρες σε ένα κοινό σκοπό με θέμα το περιβάλλον είναι η ουσιαστική συμβολή μας στην ημέρα αυτή. Τα καλά λόγια των μαθητών για όσα έζησαν και για τη φιλοξενία, αποτυπωμένα με τρόπο γλαφυρό στις εντυπώσεις που κατέγραψαν, είναι πολύτιμα και αποδεικνύουν ότι τα μικρά παιδιά εκτιμούν το αυθεντικό και το παραδοσιακό ως νέα γνώση και εντάσσονται εύκολα και δημιουργικά στις βιωματικές διαδικασίες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024