Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΠιστοποίηση αειφορίας από την Earthcheck στο NJV Athens Plaza
Ξενοδοχεία

Πιστοποίηση αειφορίας από την Earthcheck στο NJV Athens Plaza

Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza έγινε το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που πιστοποιήθηκε ως αειφόρο από την Earthcheck.

Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza και πάλι πρωτοπορεί στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης καθώς έγινε το πρώτο Ελληνικό ξενοδοχείο που πιστοποιήθηκε ως Αειφόρο από την Earthcheck, η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την εταιρεία Green Evolution AE.

Το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza προχώρησε στην πιστοποίησή του από τον παγκόσμιο ηγέτη στην αειφορία του τουρισμού, την EarthCheck. Ειδικότερα, το ξενοδοχείο αξιολογήθηκε θετικά για τη στρατηγική του, τις δράσεις και τα αποτελέσματά του με βάση το πρότυπο Earthcheck Evaluate Standard, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού. Αποτελεί παράλληλα το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα που πιστοποιείται με το εν λόγω πρότυπο, σε συνέχεια της επιλογής του να δηλώσει την υποστήριξη του στον Αειφόρο Τουρισμό ως το πρώτο ξενοδοχείο στην Ευρώπη που γίνεται μέλος του GSTC (Global Sustainable Tourism Counciil).

Η εν λόγω πιστοποίηση είναι βασισμένη στις αρχές της “Ατζέντας 21” και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη βιομηχανία του τουρισμού. Διαθέτει πλήθος κριτηρίων που καλύπτουν όλους τους πυλώνες της Αειφορίας, ενώ προσφέρει δυνατότητα παρακολούθησης των δράσεων και των επιδόσεων της εγκατάστασης μέσω ειδικών εργαλείων, παρέχοντας μοναδικά στοιχεία εξωστρέφειας και αξιολόγησης των επιδόσεων του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η EarthCheck είναι ο κορυφαίος φορέας αξιολόγησης, πιστοποίησης στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού ο οποίος υποστηρίζει επιχειρήσεις, κοινότητες και κυβερνήσεις να προσφέρουν καθαρούς, ασφαλείς, αναπτυσσόμενους και υγιείς προορισμούς για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται, ζουν, εργάζονται και διασκεδάζουν.

Με αφορμή την πιστοποίηση EarthCheck η γενική διευθύντρια του ξενοδοχείου κα Βάνα Λαζαράκου δήλωσε: “Στο NJV Athens Plaza η βιώσιμη και υπεύθυνη συμπεριφορά όσον αφορά στο περιβάλλον και στην κοινωνία, αποτελεί βασική προτεραιότητά μας. Βάσει των αξιών μας που δεν είναι άλλες από τις -Ευθύνη, Επιχειρησιακή Ηθική, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Φροντίδα, Ποιότητα, Συμβολή στην Κοινωνία, Σεβασμός στο Περιβάλλον, Προώθηση του Πολιτισμού-, επιτυγχάνουμε τους στόχους μας ακολουθώντας αειφόρο προσέγγιση σε όλο το φάσμα της λειτουργίας μας. Θέλουμε να διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και εργαζόμαστε σκληρά για να το πετύχουμε. Γι’αυτό και στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με moto την ελληνική λέξη ΗΘΟΣ (‘ETHOS’) και με τρεις βασικές αξίες ‘Caring, Supporting, Realizing’ δίνουμε έμφαση παράλληλα με τους πελάτες μας και στο κοινωνικό σύνολο που μας περιβάλει”.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024