Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠνιγμός 6χρονου σε πισίνα ξενοδοχείου στη Β. Ελλάδα
Ξενοδοχεία

Πνιγμός 6χρονου σε πισίνα ξενοδοχείου στη Β. Ελλάδα

Εξάχρονο αγοράκι από τη Ρουμανία πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου, στην Ακτή Πλαταμώνα Πιερίας.

Εξάχρονο αγοράκι από τη Ρουμανία ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και έπεσε στα νερά της πισίνας του ξενοδοχείου που διέμεναν. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές ερευνούν το περιστατικό, ενώ συνελήφθη ο 56χρονος γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου και αναζητείται ο 38χρονος υπεύθυνος της πισίνας. Το άτυχο αγοράκι έκανε διακοπές στη  Ελλάδα μαζί με τους γονείς του.

Εκτιμάται ότι ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του και έπεσε στα νερά της πισίνας για να παίξει. Λουόμενοι το ανέσυραν λίγη ώρα αργότερα αναίσθητο, ενώ οι προσπάθειες να το επαναφέρουν στάθηκαν άκαρπες. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου.

Σημειώνεται ότι ο υπεύθυνος Λειτουργίας Πισίνας μεριμνά, μεταξύ άλλων, για να υπάρχει προσωπικό εποπτείας των κολυμβητών, δηλαδή ναυαγοσώστες, επόπτες ασφαλείας πισίνας καθ’όλη τη διάρκεια λειτουργίας της πισίνας. Οι επόπτες ασφαλείας πισίνας, ναυαγοσώστες πισίνας, πρέπει να είναι πτυχιούχοι με πτυχίο επόπτη ασφαλείας πισίνας, ναυαγοσώστης πισίνας, έχοντας εκπαιδευτεί στη ναυαγοσωστική τεχνική να γνωρίζουν την τεχνική των Πρώτων Βοηθειών, τη χρήση της τεχνητής αναπνοής και να έχουν όλες τις γνώσεις που απαιτούνται, για την προστασία των κολυμβητών.

Υπουργική Απόφαση για επόπτες ασφαλείας πισίνας, ναυαγοσώστες πισίνας, ΥΑ87Αρ.Γ1)443-240173

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024