Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣτην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την επαναλειτουργία του πρώην 'Κάνιγγος 21'
Ξενοδοχεία

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για την επαναλειτουργία του πρώην 'Κάνιγγος 21'

Το ακίνητο είναι συνολικής επιφάνειας 3.501 τ.μ. και πληροί τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές για τη δημιουργία 4άστερης μονάδας, δεδομένου ότι βρίσκεται σε μία περιοχή, η οποία μπορεί να υποστηρίξει την κατηγορία των 4 αστέρων.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για ένα ακόμη “ασφαλιστικό” ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας και την επαναλειτουργία του ως ξενοδοχείο.

Ο λόγος για το πρώην Κάνιγγος 21, στη συμβολή των οδών Κάνιγγος και Χαλκοκονδύλη, όπου στη διαγωνιστική διαδικασία έχουν μείνει δύο ενδιαφερόμενοι, η Zeus International του κ. Χάρη Σιγανού, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει μεγάλη κινητικότητα εντός και εκτός Αθηνών μέσα και από τη στρατηγική της συνεργασία με τον Όμιλο Wyndham και ο Όμιλος Χνάρη, από τις γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες στην Κρήτη στον τομέα του τουρισμού, μέσω της Chnaris Hotel Management, Development & Consulting, η οποία διαχειρίζεται ουκ ολίγα ξενοδοχεία αυτήν την στιγμή στην Κρήτη. To ακίνητο που βρίσκεται πολύ κοντά στην Ομόνοια, ανήκει στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμη διαγωνιστική διαδικασία για τη μακροχρόνια παραχώρησή του.

Αντίστοιχες προσπάθειες -χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε τελική συμφωνία- είχαν γίνει και στο παρελθόν ακόμη και μέσα από απευθείας διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές με πιο πρόσφατες τις επαφές που είχαν γίνει από τη διοίκηση του Ταμείου με τον όμιλο ισραηλινών συμφερόντων της Fattal Group. Τώρα, φαίνεται ότι η αξιοποίηση του ακινήτου βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, δεδομένου ότι το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό την τελευταία οκταετία, όταν μπήκε “λουκέτο” στη μονάδα λόγω αδυναμίας καταβολής των ενοικίων από τον τότε μισθωτή.

Το ακίνητο είναι συνολικής επιφάνειας 3.501 τ.μ., με τους επιτελείς του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ να θεωρούν ότι η δεδομένη συγκυρία είναι καλύτερη για την μακροχρόνια παραχώρηση του κτιρίου, το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές για τη δημιουργία 4άστερης μονάδας, δεδομένου ότι βρίσκεται σε μία περιοχή, η οποία μπορεί να υποστηρίξει την κατηγορία των 4 αστέρων.

Σύμβουλος οργάνωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας έχει αναλάβει η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός, η οποία συνεργάζεται για τη χώρα μας με την BNP Paribas Real Estate. Η τελευταία είχε αναλάβει πέρυσι και την αξιοποίηση, με μακροχρόνια παραχώρηση, του ακινήτου στη συμβολή της οδού Πανεπιστημίου με την οδό Κριεζώτου, για λογαριασμό του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας των πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο τελικά μισθώθηκε στη Λάμψα για τη λειτουργία της νέας μονάδας του ομίλου στην περιοχή του Συντάγματος προς το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024